Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

SSL ökar säkerheten via snabbtester

10 november 2020 14:30
Covid-19

"För att skapa förutsättningar och göra allt vi kan för att kunna spela matcher och bjuda på fantastisk innebandy ökar vi nu säkerheten för spelare och ledare via snabbtester", berättar SSL:s vd Jörgen Lindgren.


Information kring möjlighet att använda snabbtester för Corona

De senaste veckornas utveckling gällande smittläget i Sverige och de skärpta allmänna råden i flera regioner gör att vi befinner oss i en mycket allvarlig situation.

Tack vare ett stort ansvarstagande, ett konsekvent säkerhetstänkande och ett gemensamt arbete har Svenska Superligan varit relativt förskonade från uppskjutna matcher. Ligans gemensamma mål är naturligtvis att kunna slutföra SSL i sin helhet, med 26 omgångar och påföljande slutspel.

– För att skapa förutsättningar och göra allt vi kan för att kunna spela matcher och bjuda på fantastisk innebandy ökar vi nu säkerheten för spelare och ledare via snabbtester, berättar SSL:s vd Jörgen Lindgren.

– Det är viktigt att vi fortsätter att ta ansvar och skapar en säker miljö för spelare, ledare, funktionärer och vår publik.

De tester som kommer att erbjudas till samtliga klubbar gäller för snabbtestning. Inom 15 minuter ger de svar på om den testade personen bär på en infektion eller inte. SSL rekommenderar starkt att klubbarna använder sig av dessa tester som ett verktyg för att motverka smittspridning.

– Vi skapar genom utökningen en möjlighet för våra klubbar att på ett snabbt sätt kunna testa spelare och ledare, tätt inpå matcher, säger Jörgen Lindgren.

Testernas noggrannhet
Sensitivitet: 91,4 %
Specificitet: 99,8 %

– Vi vill kunna identifiera smittade personer i vår omgivning så snabbt det bara går. Syftet är att kunna ta vårt ansvar i att förhindra smittspridningen och att få in misstänkt smittade in i vårt fantastiska sjukvårdsystem för att bidra till en kontrollerad samhällssituation, avslutar Jörgen Lindgren.