Mullsjö vann och bjöd på målkalas i SSL-premiären

22 september 2017 22:06
SSL Herr

Mullsjö bjöd på en läcker SSL-premiär när Jönköping besegrades med 9-6 i den kokande Nyhemshallen. Johan Nygårdh blev hemmalagets stora hjälte med tre gjorda mål.


Mullsjö - Jönköping 9-6 (3-0, 4-3, 2-3)

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 2, Anton Vestlund, Johan Nygårdh 3, Pelle Tarenius, Sebastian Palmqvist, Gustav Svensson.

Mål Jönköping: Jesper Ekström 3, Jacob Larsson, Joel Wadsten, Martin Glimberg.

Mullsjö mot nykomlingen Jönköping när SSL öppnade portarna. Det var en sagolik stämning inne i Nyhemshallen i Mullsjö, och hemmalaget kom ut heltaggat. Jönköping hade problem att hänga med i det höga tempot och efter mål av Kim Ganevik, Anton Vestlund och Johan Nygårdh stod det 3-0 på resultattavlan till hemmalaget.

Just Johan Nygårdh var på spelhumör och bjöd på två mål till i den andra perioden, där Mullsjö fortsatte att bjuda på läcker innebandy. Jönköping bjöd tillbaka betydligt bättre i den andra perioden och efter en målrik mittperiod var ställningen hela 7-3 till hemmalaget.

En stor ledning. Allt för stor för att Mullsjö skulle släppa sitt hårda premiärgrepp om Jönköping. Visserligen blev det viss dramatik när Jönköping började krypa närmare, Bland annat bjöd Jesper Ekström på tre mål för Jönköping denna afton, men till slut kunde Mullsjö knyta ihop säcken och vinna med 9-6.