Söndag
08 Mar 10 matcher
Måndag
09 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher

Veckans nyheter i SSL - vecka 36

7 september 2020 09:00
SSL Silly

Varje måndag så sammanfattar SSL.se den senaste veckans nyheter. Seriestarten är inte speciellt långt borta men det händer fortfarande saker i världens bästa liga!


Rutinerad forward klar

IK Sirius IBK (SSL Dam)

Sirius har gjort klart med en sen förstärkning i form av rutinerade forwarden Sara Attermo som lånas in från seriekonkurrenten Täby. 32-åringen svarade för 14 poäng på 24 matcher ifjol. Noterbart är att det finns möjlighet för Täby att plocka hem Attermo under säsongens gång.

– Hon passar perfekt in i vår trupp där vi får in en spelartyp som vi idag inte har. Vi får dessutom in erfarenhet som är enormt viktig för oss”, säger Sirius sportchef Sara Orebrand till klubbens Facebook-konto.

– Att vi lånar ut Sara till Sirius är en win-win för alla parter, Sara får enligt sina önskemål speltid i SSL vilket vi tyvärr inte kan garantera just nu samtidigt som vi får möjlighet att matcha henne på högsta nivå, säger Täbys sportchef Robin Andersson till klubbens hemsida.

Skottkanonen blir kvar

FBC Kalmarsund (SSL Herr)

Beskedet har dröjt, men nu står det klart att skottkanonen Simon Nilsson spelar vidare med moderklubben Kalmarsund. 31-åringen har kritat under ett nytt tvåårsavtal. Backen svarade för 29 poäng på 20 matcher den gångna vintern.

– Det sägs att seriefiguren Obelix fått sin styrka efter att ha ramlat ner i trolldryck när han var barn. Att Simon råkat ut för samma olycka är ställt bortom alla tvivel, han flyttar på motståndarna lika lättvindigt som sina bautastenar. Han har under Kalmarsunds två säsonger i SSL visat belackarna att han lyckas kombinera styrka och smartness på ett föredömligt sätt. Jag personligen håller honom väldigt högt, eftersom han representerar en utdöende spelartyp inom vår sport. Hans dragskott är lika mytomspunnet som Loch ness-odjuret och föreningen är oerhört glad att han valt att satsa vidare över den kommande säsongen, säger Adam Kallenberg i elitkommitéen till Kalmarsunds hemsida.

Bonusvärvning till nykomling

Team Thorengruppen SK (SSL Herr)

Nykomlingen Thorengruppen har fått till en bonusvärvning inför comebacksäsongen i SSL. Finländaren Janne Jaanus har valt att förlägga sina utlandsstudier i Umeå, och är nu klar för spel i klubben. Jaanus har sju gjort säsonger i finska högstaligan där det blivit 57 poäng på 160 matcher.

– Ja, han flyttar ju hit för studierna så han blir en liten joker för oss. Vi får en mångsidig och allround spelare som vi hoppas kan göra mycket nytta hos oss, säger sportchefen Jocke Sjöström till Thorengruppens hemsida.