Forsmark: "Smickrande att höra berömmet"

7 maj 2020 10:00
Intervju

Felicia Forsmark har bytt Rönnby mot Täby och berättar nu om tuffa tiden senaste åren, landslagsstämpeln, Guldsteget och skriken om att skjuta mer.


Felicia Forsmark är stortalangen väntar på det stora SSL-genombrottet, och som hoppas att ett miljöombyte till kommande säsong ska tända den gnista som svalnat något senaste tiden.

21-åringen lämnar Rönnby och är klar för spel i Täby.

– Täby känns som ett bra ställe att fortsätta utvecklas som spelare. Jag är inte speciellt nöjd med mina två säsonger i Rönnby, Det var upp och ner. Jag hoppas att tiden i Täby kan lyfta mig, jag vill slåss om ett SM-guld och jag tror de förutsättningarna finns i klubben, säger Felicia Forsmark.

Varför var du inte nöjd med tiden i Rönnby?
– Jag fick inte till det. Jag hade höga förväntningar på mig själv, kanske för höga förväntningar, och kunde inte leva upp till dem. Jag hade presterat bra innan och ville göra det igen, och egentligen ännu mer, men fick inte ut mitt max. Sedan var det en hel del på det privata planet också. Det var inte bara att byta lag när jag gick från Telge till Rönnby, utan jag flyttade hemifrån för första gången, fick nytt jobb, nya lagkamrater. Det var en liten chock att flytta, privat blev det en stor grej. Allt det där gnagde en del, men jag har stärkts mentalt och tagit med mig många erfarenheter.

Det känns som du är mer redo för en flytt nu?
– Stark och redo, haha. Jag tappade lite glädje till innebandyn i Rönnby och det hade med flera faktorer att göra. Nu har jag pusslat ihop mitt privatliv, lärt mig mycket och känner mig redo för något nytt. Jag ser verkligen fram emot ett nytt lag och nya lagkamrater, det ska bli enormt kul.

Centern är ute på en spännande resa uppåt.

Hon har vandrat från nykomlingen Telge till stabila slutspelslaget Rönnby för att nu hamna i guldjagande Täby.

Hon har gått från succérookie i SSL till etablerad spelare i SSL och nästa steg blir... landslagsspelare?

Felicia Forsmark har under många år pekats ut som en framtida spelare för A-landslaget. Något som Täby också tryckte på när hon presenterades för klubben.

– Det är smickrande att höra det berömmet, men jag tar det inte så allvarligt. Det sätter sig inte i huvudet på mig. Samtidigt håller jag med alla som säger det där. Det ligger hos mig själv, jag vet att jag kan bli så bra om jag kämpar för det och får förutsättningarna för att lyckas. Det finns ingen räkmacka till framgång.

Du har varit med i Guldsteget som är en förbundssatsning för potentiella landslagsspelare, vad har det gett dig?
– Det har varit bra. Inte minst att få prata med Åsa "Kotten" Karlsson (förbundskapten) och få feedback.

Vad har hon sagt till dig?
– Att jag ska fortsätta våga vara bra på det jag är bra på, men också ta fler kliv och synas mer. Jag ska fortsätta med mitt allroundspel, men bli ett lite större hot framåt. Alla, och "Kotten", säger att jag ska skjuta mer. Jag passar för mycket.

Det där säger många, hur svårt ska det vara att skjuta mer?
– Ja, det är en bra fråga. Tydligen är det svårt, trots att folk skriker på mig att skjuta. Passningarna sitter i ryggmärgen på något sätt. Jag vill vara en poängspelare, jag har tappat lite där. Det viktigaste är att laget presterar, men jag tänker på poäng också, jag vill leverera.

Felica Forsmark är en klassisk tvåvägscenter - och trivs också bäst som center även om hon stundtals fick spela forward i Rönnby - och hymlar inte om att hon vill bli en drivande spelare i Täby.

Hon har varit med och gått upp i SSL med Telge och vunnit VM-guld med U19-landslaget, men drömmer också, som alla andra, om ett SM-guld.

– Att gå upp med Telge och vinna VM-guld är fantastiska minnen som jag aldrig glömmer. Jag har alltid, sedan jag var liten, drömt om landslaget, SM-final och SM-guld, och hoppas att de drömmarna kan bli verklighet en dag, säger hon.

Det är samma drömmar som driver dig fortfarande?
– Ja, det är det. Jag hade nog inte spelat om jag inte haft de målen och ambitionerna.