Upphandling av SSL:s rättigheter för rörlig bild

13 februari 2020 13:15
SSL:s framtid

Framtiden för Svenska Superligan ser mer spännande ut än någonsin! Med det som bakgrund inleder nu SSL AB en upphandling av rättigheter för rörlig bild för de kommande fem säsongerna av SSL Dam och SSL Herr.


SSL AB inleder nu en upphandlingsprocess för rättigheter för rörlig bild i Sverige för perioden från och med 2020/2021 till och med 2024/2025. Upphandlingen genomförs i samarbete med Spring Media och med stöd av Sportality.

– Vi är väldigt glada att tillsammans med Spring Media äntligen få inleda processen att erbjuda SSL:s fantastiska rättigheter för rörlig bild till potentiella sändningspartners för den svenska marknaden, säger Föreningen Svenska Superligans ordförande Krister Kalte.

Att vara jämställda i arbetet, både innanför och utanför sargen, är en central del av SSL:s värdegrund.

– Att på ett samlat sätt kunna erbjuda dam- och herrligan ser vi som unikt i vår omvärld. Det är en styrka både för ligan och för rättigheten som helhet, förklarar Torsten Billing på Spring Media.

Läs mer hos Spring Media

SSL söker i upphandlingen en aktör som vill vara med och utveckla Svenska Superligan, både som produkt och som varumärke.

– Vi ser fram emot att tillsammans med en mediepartner och SSL:s klubbar erbjuda Världens bästa liga på ett heltäckande och innovativt sätt till alla nuvarande och framtida SSL-fans. Som ett första steg i Sverige, men även internationellt, slår Krister Kalte fast.