Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 3 matcher
Söndag
26 Nov 3 matcher
Fredag
01 Dec 2 matcher
Lördag
02 Dec 3 matcher
Söndag
03 Dec 2 matcher
Söndag
10 Dec 7 matcher
Lördag
16 Dec 7 matcher
Söndag
17 Dec 7 matcher

Holmgren: "Vi har det lilla extra som avgör"

23 april 2022 19:10
SSL-FINAL

Thomas Holmgren fick hoppa in som tränare i Falun under säsongen och efter hans intåg så lyfte dalalaget till nya höjder. "Nu har vi vunnit ett guld till, det smakar otroligt gott", säger Holmgren.


Thomas Holmgren har vunnit fyra SM-guld som spelare och ett SM-guld som assisterande tränare.

I Avicii Arena fick han för första gången vinna SM-guld som huvudtränare.

– Det är helt klart annorlunda jämfört med att vara spelare. Då hade man sig själv att ta hand om, nu har jag magont över tjugo spelare, säger Thomas Holmgren med glimten i ögat.

– När väl matchen var i gång så var det inga problem. Då är jag så inne i spelet för att se hur vi spelar, hur motståndarna spelar och vad vi behöver göra för saker.

Han var också nöjd med SSL-finalen där Falun till slut kunde 5-4-vinna mot Kalmarsund.

– Det var en tajt final, men vi hade marginalerna på vår sida, säger han.

– Jag tycker att vi har det lilla extra som avgör, som Emil Ruuds helt fantastiska mål i den tredje perioden. Det är otroligt att han gör det i det läget. Jag älskar det. Vi pratar mycket om att våga och det gjorde han verkligen i det läget.

KOM IN UNDER SÄSONGEN

Thomas Holmgren har stor del i SM-guldet.

Efter att mångårige tränaren Thomas "Brolle" Brottman lämnat Falun för att bli förbundskapten förra våren så plockade dalaklubben in Nicklas Hedstål som ny tränare. Det fungerade inte och han fick lämna efter blott nio omgångar.

Ersättaren hittades internt i form av Thomas Holmgren.

34-åringen avslutade sin egen karriär 2020 efter att Falun tilldelats guld efter den avbrutna pandemi-säsongen och tränade klubbens division ett-lag i höstas innan han fick frågan om att ta över A-laget. Ett bud han nappade på.

Resten är historia.

– Jag tycker säsongen varit klockren, säger han.

"SMAKAR OTROLIGT GOTT"

Vad ändrade du på när du kom in?
– Vi har hittat trygghet i formationerna och satt tydliga grunder i vårt försvarsspel. Från den tryggheten har vi kunnat växa. Nu har vi vunnit ett guld till, det smakar otroligt gott.

Thomas Holmgren har spelat med många av spelarna i Falun-laget men menar att det inte varit några konstigheter att kliva in i en ledarroll till gamla lagkamrater.

Holmgrens intåg blev ett lyft för hela laget.

– Jag tycker att Thomas gjort det väldigt bra med tanke på läget, det har fungerat alldeles utmärkt. Sedan han kom in har vi haft en fantastisk harmoni i truppen. Alla har dragit åt samma håll och vi har verkligen blivit ett kollektiv, säger centerloket Johan Samuelsson.