Lördag
15 Feb 6 matcher
Söndag
16 Feb 6 matcher
Måndag
17 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 4 matcher
Söndag
23 Feb 7 matcher
Måndag
24 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match

SSL-konferensen: Framtiden är snart här

2 februari 2020 15:30
SSL:s framtid

Med det nya avtalet mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och nybildade Svenska Superligan AB som bakgrund träffades i helgen liga och klubbar i Uppsala för den årliga SSL-konferensen. Den har inneburit intensiva och konstruktiva diskussioner om framtiden för Världens bästa liga.


Föreningen Svenska Superligan, som för klubbarnas räkning driver frågor kring Svenska Superligan, samlade under helgen företrädare för klubbarna. Syftet var primärt att diskutera ligans framtida utveckling, både innanför och utanför sargen.

– Vi har haft två mycket innehållsrika och spännande dagar tillsammans. Vi har pratat om det historiska avtalet med SIBF och diskuterat det utifrån ett framtidsperspektiv. Vi har nu nya möjligheter att utveckla både ligan, klubbarna och sporten, berättar Föreningen Svenska Superligans ordförande Krister Kalte.

– Känslan och förutsättningarna har den här gången varit helt annorlunda än under de senaste åren. Nu har vi ett färskt avtal i ryggen och därtill en mycket bra dialog och relation med Svenska Innebandyförbundet. Det känns väldigt bra inför framtiden.

Utöver gemensamma möten i storgrupp har även ett antal grupparbeten inom olika områden genomförts, för att kunna tillåta djupare resonemang i viktiga frågor.

– En viktig del som vi har diskuterat under helgen är hur vi gemensamt ser på den sportsliga utvecklingen för ligan. Utan att säga för mycket innan saker är beslutade av förbundet har vi diskuterat hur klubbarna bland annat ser på antalet omgångar framöver, säger Krister Kalte.

Att SSL AB förfogar över de kommersiella rättigheterna för Svenska Superligan från och med säsongen 2020/2021 har givetvis också lett till diskussioner.

– Marknadsfrågor har på ett naturligt sätt varit ett viktigt inslag under helgen. Både utifrån rena exponeringar och partnerskap, men även utifrån hur processen kring den nära förestående försäljningen av rättigheter för rörlig bild kommer att gå till, förklarar Krister Kalte.

– Vår digitala närvaro och hela den utvecklingspotential som finns på den spelplanen kräver också en strategi och ett tankearbete framåt, där vi måste göra saker tillsammans som liga och med våra partners.

Under lördagen gjordes också ett uppskattat besök i fantastiska IFU Arena, där Finnkampen mellan Sverige och Finland utspelade sig på damsidan.

Själva matchen blev inte mycket till kamp då Sverige segrade med klara 7-1. Däremot blev det ytterligare ett kvitto på hur stark svensk innebandy fortfarande står sig. Det är mot den bakgrunden som Svenska Superligan fortsätter att utveckla sig för att bli Världens bästa liga på alla plan.