Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 7 matcher
Idag 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher
Söndag
03 Mar 4 matcher

Jämna matcher och bortaseger i toppmötet

21 december 2019 18:16
SSL Dam

IKSU svarade för en magisk vändning i toppmötet borta mot Pixbo och Mora tog chansen att passera just Pixbo i tabellen i och med seger i Malmö. Warberg och Jönköping vann efter straffar respektive förlängning och Rönnby tog en säker seger hemma mot Nacka.


Malmö FBC-KAIS Mora IF 5-7 (3-3, 2-1, 0-3)

Mål Malmö: Andrea Gämperli 2, Tereza Urbánková, Maja Ekström, Ellen Rasmussen

Mål KAIS Mora: Alexandra Terner, Lisa Svarfvar 2, Johanna Hultgren, Elsa Frisk, Moa Gustafsson 2

Rubrikerna:

– Malmö hade greppet efter två spelade perioder med ledningen 5-4, men en stark tredjeperiod av KAIS Mora avgjorde matchen.

– Malmös poängbästa spelare Ellen Rasmussen låg bakom det mesta i hemmalaget. Hon gjorde ett mål själv och assisterade till tre andra. Hon har totalt gjort 33 poäng i SSL 2019/2020.

– Moras målfarligaste spelare Moa Gustafsson gjorde två mål i matchen och är nu uppe på 22 kassar totalt.

Västerås Rönnby IBK-Nacka Wallenstam IBK 5-1 (0-0, 4-0, 1-1)

Mål Västerås Rönnby: Felicia Forsmark 2, Izabell Roos, Elin Björkman 2

Mål Nacka Wallenstam: Vilde Rundfloen

Rubrikerna:

– Västerås Rönnby följde upp sina två raka segrar innan uppehållet med ytterligare en direkt i återstarten. Efter en mållös förstaperiod var det full gas redan från start i andra när laget gick fram till 4-0. Målvakten Felicia Johansson höll sånär nollan för hemmalaget, men med 3:13 kvar att spela satte Vilde Rundfloen tröstmålet för gästerna.

– Nacka fick inte till det i offensiven, något som har spökat lite hittills under säsongen. Totalt har laget gjort 36 mål på tolv matcher, bara Dalen och Skoghall har gjort färre.

– Viktig seger för Västerås Rönnby. Två poäng skilde lagen åt inför matchen. Nu skiljer det fem pinnar i striden strax ovanför slutspelsstrecket.

Jönköpings IK-Karlstad IBF 4-3 e str (0-2, 2-1, 1-0, 1-0)

Mål Jönköping: Moa Jakobsson, Felicia Glad 2, Alma Kilpeläinen

Mål Karlstad: Adina Alfredsson, Felicia Nordh, Amanda Berggren

Rubrikerna:

– Jämn och tät match där Jönköping var det jagande laget efter att Amanda Berggren gjort 0-3 i andra perioden. Hemmalaget jobbade sig ikapp och kvitteringen satt drygt halvvägs in i tredje perioden.

– Matchen avgjordes på straffläggning där Jönköping var starkast. Felicia Glad satte den avgörande straffen och blev tvåmålsskytt.

– Karlstads Frida Swahn noterades för två målgivande passningar i matchen.

Warberg IC-IK Sirius FBC 3-2 e förl (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Mål Warberg: Jenny Dahl, Therese Arneson, Amanda Wetterström

Mål Sirius: Klara Molin, Natalie Hjertberg

Rubrikerna:

– Gästerna Sirius hade övertaget med 0-2 på resultattavlan i slutet av andra perioden när Jenny Dahl reducerade för Warberg. Hemmalaget kvitterade sedan med fem minuter kvar av tredje.

– Det såg ut att gå mot straffar, men med bara fem sekunder kvar av övertiden satte Amanda Wetterström segermålet för Warberg.

– Sirius plockade i och med det oavgjorda resultatet vid ordinarie tid en poäng och har nu spelat in tre poäng på sina sex bortamatcher. Warberg har spelat hem sju poäng på sex hemmamatcher.

Pixbo Wallenstam IBK-IKSU 4-5 (1-0, 2-2, 1-3)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova, Klara Loneberg 2, Cajsa Elm,

Mål IKSU: Emelie Wibron, Oona Kauppi, Amanda Delgado, Veera Kauppi, Cornelia Fjellstedt

Rubrikerna:

– Det heta toppmötet mellan tvåan (Pixbo) och ettan (IKSU) i tabellen blev just så rafflande som många hoppats på. Jämnt och spännande ända in till slutsignalen.

– Pixbo ledde med 4-2 med halva tredje perioden kvar att spela. Då vände IKSU på matchen genom att göra tre mål inom loppet av en och en halv minut.

– Hetast på planen var Klara Lonehed i hemmalaget som svarade för två mål och en assist, och Veera Kauppi hos gästerna som gjorde ett mål och spelade fram till två.