27 Apr 2 matcher

Rönnby vände och vann tät match mot Telge

22 september 2017 21:03
SSL Dam

Det satt hart inne och var kamp hela vägen till slutsignal när Rönnby besegrade Telge på bortaplan med 2-1. Karin Nygren blev matchhjälte med sitt segermål i den tredje perioden.

Telge - Rönnby 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Mål Telge: Therese Gustafsson

Mål Rönnby: Izabell Rydell, Karin Nygren

Det var tätt och tufft när Telge tog emot Rönnby under fredagen. Lagen stängde effektivt ytorna för varandra och bjöd inte på några chanser i onödan. Det gjorde att båda lagen fick slita hårt för sina målchanser där endast hemmalagets Therese Gustafsson hittade rätt under matchens första 20 minuter.

Rönnby kom dock tillbaka i målprotokollet tidigt i den andra perioden när Izabell Rydell hittade rätt. Spelbilden var dock likvärdig från den första perioden där det var ett ställningskrig ute på banan, och känslan över att det skulle bli en något målsnål match hängde inne i arenan.

Och när Karin Nygren satte 1-2 för gästerna tidigt i den tredje perioden skulle det visa sig bli matchens segermål. Hemmalaget gjorde allt i sin makt mot slutet för att få till en kvittering, men Rönnby stod emot och gick av planen med tre poäng säkrade.