Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Veckans hetaste nyheter i SSL - vecka 27

12 juli 2021 09:30
SSL SILLY

Dags att sammanfatta nyheterna i SSL.se den senaste veckan! I svepet: en storstjärna som förlänger samt ett knippe spännande nyförvärv.


SSL DAM

JÖNKÖPINGS IK

Clara Olofsson är klar för en fortsättning i Jönköping. Hon fick ta över kaptensbindeln den gångna säsongen efter att Gabriella Strandberg blivit skadad och går i höst in på sin tredje JIK-vinter.

– Hon är en bra skolad innebandyspelare som är väldigt skicklig med bollen samtidigt som hon alltid sätter andra före sig själv. Clara är en otrolig trygghet i det lagbygget vi har, säger assisterande tränaren Fredrik Frendin.

IBK LUND

Lund har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Backen Nellie Karlsson ansluter från Kalmarsund. 21-åringen har kritat under ett tvåårsavtal.

– Härligt att vi får en ny back i perfekt ålder, som jag hoppas skall få en bra utveckling hos oss. Hennes största egenskaper är styrkan i duellspelet, en igel som biter sig fast i anfallaren och det är en sådan back vi behöver, säger tränaren Jörgen Hammer.

MALMÖ FBC

Veckans största nyhet, även om den var väntad, levererades av Malmö när klubben annonserade att storstjärnan Ellen Rasmussen kritat under ett nytt avtal. Spjutspetsen, som bland annat har dubbla VM-guld på sitt cv, svarade för 50 poäng på 21 matcher gångna vintern.

– Om vi bortser ifrån det spelmässiga där Ellen såklart är enormt viktig för laget såväl offensivt som defensivt så vill jag lyfta hennes ledaregenskaper lite extra. Ellen växer för var säsong i rollen som lagkapten och bidrar starkt till lagets fina sammanhållning, säger tränaren Mikael Jeppsson.

KAIS MORA

Mora har tappat en del spelare senaste tiden. Nu är dock ett nyfärvärv i hamn. Klubben har gjort klart med Veronica Jansson. Den poängstarka forwarden spelade med Huddinge ifjol men gjorde även SSL-matcher med Nacka på dubbellicens.

– Vi får in en spelare som vill bli bättre varje dag och redo att göra jobbet för att lyckas, hon är laglojal, har bra driv i sitt spel som kompletteras med ett bra skott, säger assisterande tränaren Lars-Olov "Lollo" Olsson.

NACKA WALLENSTAM IBK

Nacka förstärker laget med Amanada Boric Svärd som spelat SSL-innebandy med konkurrenten Mora de två senaste åren. Det blev två poäng på 22 matcher den gångna vintern.

– Hon har gjort det bra i Mora, men jag är övertygad om att hon kommer att ta steg i sin utveckling hos oss, säger tränaren Karl Andrén.

SIRIUS INNEBANDY

Amanda Collin har kritat under ett nytt avtal med Sirius. 24-åringen svarade för nio poäng på 26 matcher under den gångna säsongen.

"Vi är enormt glada över att Amanda stannar ytterligare en säsong hos oss. Hon har under sina säsonger hos oss vuxit varje säsong som spelare och tar hela tiden nya kliv i sin utveckling", skriver Sirius på sin Facebook-sida.

WARBERG IC

Warberg värvar in Jennifer Lundgren från seriekonkurrenten Jönköping. 21-åringen, som skrivit på ett tvårsavtal, svarade för sex poäng på 26 matcher i vintras.

– Jennifer är en ambitiös, snabb och målfarlig spelare som vi ser fram emot att få jobba med. Vi är övertygade om att vår miljö kommer att utveckla henne till en ännu bättre SSL-spelare som innebär att hon kan bidra till att vi når nya framgångar, säger klubbchefen Emil Risberg.

SSL HERR

HAGUNDA IF

Nykomlingen Hagunda fortsätter att rada upp nyförvärv. Senast in: forwarden Jesper Lundkvist från Västerås.

– Känns kul att Jesper hakar på vår satsning. Han är en ung och lovande forward som imponerat under försäsongen både på och utanför planen. Det ska bli spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss, säger sportchefen Erik Jällrud.

Samtidigt står det klart att poängmakaren och trotjänaren Viktor Strömquist lämnar klubben eftersom han flyttar från Uppsala för att satsa på sin civila karriär.