Söndag
22 Jan 5 matcher
Tisdag
24 Jan 1 match
Onsdag
25 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 8 matcher
Idag 4 matcher
Onsdag
01 Feb 1 match
Lördag
11 Feb 11 matcher
Söndag
12 Feb 4 matcher

Fem snabba inför kvarten: Stålhult mot Steen

28 mars 2019 15:00
SM-slutspel Dam

Ikväll startar SM-slutspelet med Täby mot Endre som en av fyra stekheta kvartsfinaler. SSL.se tar den sista tempen på lagens lagkaptener - läs vad Jennifer Stålhult och Sara Steen har att säga.


Hur är känslan över att slutspelet äntligen drar igång?

Stålhult, Täby: – Det är såklart alltid speciellt med slutspel. Det är matcher varannan dag, man går till jobbet och sen är det innebandy som gäller och det är fantastiskt kul att få ta del av det.

Steen, Endre: – Det är såklart jätteroligt och något man väntat på hela säsongen och kämpat för. Skönt att det äntligen ska dra igång - vi är jättetaggade!

Vad säger du om att möta Endre kontra Täby?

Stålhult, Täby: – Det är vi vana vid vid det här laget och vi har god koll på varandra. Det brukar alltid vara skönt läktartryck och härliga matcher så jag ser fram emot det.

Steen, Endre: – Det är tredje gången gillt. Det är Täby vi ska ha känns det som, det har varit så ett par år. Men nu äntligen ska vi få gå vidare till semifinal. Vi har bra koll på varandra, och det brukar bli tuffa, jämna och roliga matcher mot varandra - det är jätteroligt.

Kommentar på det seriespel som ni har bakom er?

Stålhult, Täby: – Över det stora hela hade vi självklart velat komma trea, vi har många bra prestationer under säsongen men även några mindre bra prestationer. Men vi har bevisat flera gånger att vi kommer att vara ett stort hot i ett slutspel och det ska vi ta med oss.

Steen, Endre: – Det har varit lite upp och ner, i slutet har vi hittat vårt spel och spelat ihop oss i femmorna. Nu har vi börjat fokusera på små punkter, men vi har hittat kemi i de femmor vi spelar i nu.

Vad blir nyckeln i kvartsfinalen?

Stålhult, Täby: – Disciplin, energi och effektivitet.

Steen, Endre: – Nyckeln är att vi har större bredd än dem, vi har tre bra femmor. Över bäst av fem matcher har vi mer ork än dem, det är bredden som avgör för oss.

Hur slutar kvartsfinalserien?

Stålhult, Täby: – Vi kommer att göra allt vi kan för att prestera så bra som vi vet att vi kan. Jag är övertygad om att Endre kommer att ge oss en jämn fight. En repris på förra året hade varit optimalt och det är det vi går för.

Steen, Endre: – 3-2 i matcher till oss. Det blir en tuff och jämn matchserie men vi går vinnande med 3-2.