Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

Fem snabba inför finalen: Gustafsson mot Varli

25 april 2019 15:00
SM-slutspel Dam

Årets stora innebandyhändelse är bara ett par dagar bort. På lördagen slår Ericsson Globe upp portarna för SM-finalen - och SSL.se passade på att ställa KAIS Moras Moa Gustafsson och Täbys Ranja Varli mot varandra i fem snabba frågor.


Vad ger du för betyg på er semifinal?

Gustafsson, Mora: – Jag tycker vi har gjort ett bra och stabilt slutspel utan några riktiga toppar från vår sida. Det var en tuff semifinalserie även om vi vann tre raka. Det hade lika gärna kunnat blivit fler matcher, men det var starkt av oss att vinna tre.

Varli, Täby: – Jag ger oss tio av tio. Både kvarten mot Endre samt semin mot IKSU har varit väldigt roliga och fartfyllda serier med mycket spänning.

Vad ligger bakom att ni har tagit er hela vägen till Ericsson Globe?

Gustafsson, Mora: – Vi har tagit kliv under hela säsongen och utvecklat vårt spel. Vi har även en bra bredd vilket gör att vi är oförutsägbara och orkar hela matcherna. Plus att vi har flera som kan avgöra matcher.

Varli, Täby: – Vi kämpar och sliter för varandra, vi är taktiska och smarta i våra beslut, vi har spets som levererar. Hela laget är delaktiga och peppar hela tiden, även de som inte spelar för stunden.

Hur är pulsen inför finalen?

Gustafsson, Mora: – Pulsen är bra och vi är extremt taggade. Dagarna har gått riktigt sakta för nu vill man bara åka ner till Stockholm och tagga inför lördag.

Varli, Täby: – Jag kan bara tala för mig själv. Det känns taggat och kul med final.

Hur ser du på motståndet?

Gustafsson, Mora: – Täby är ett jättebra lag med många olika målskyttar. Det är alltid fart och lite hets mot dem, det kommer att bli en bra match. Jag tror på en händelserik final!

Varli, Täby: – Jag fokuserar på oss och inte på motståndet. Men visst, Mora är bra och vi är minst lika bra.

Vad är det som talar för att ni tar hem guldet?

Gustafsson, Mora: – Vi har siktat mot denna match hela året och den här gången ska vi vinna guldet. Vi tänker inte vika ner oss.

Varli, Täby: – Vi nöjer oss inte med att "bara" ha tagit oss till final. Vi är hungriga. Vi vill skriva mer historia. Vi ska skriva mer historia. Vi är redo för detta!

Damernas final spelas klockan 12:15 i Ericsson Globe på lördag.