Lördag
17 Okt 5 matcher
Söndag
18 Okt 2 matcher
Onsdag
21 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 7 matcher
Idag 7 matcher
Tisdag
27 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 4 matcher
Torsdag
29 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 5 matcher
Söndag
01 Nov 9 matcher

SSL Herr: 7 heta matcher i inledningen!

30 september 2020 09:00
Premiär

På lördag startar SSL Herr. Under den första dryga månaden spelas 42 matcher - och här är sju guldkorn som du inte får missa!


Mullsjö AIS - Linköping IBK

3 oktober 16.00

Mulljö och Linköping är två lag som rustat inför den här säsongen och som tippas vara med i toppen och utmana förhandsfavoriterna Storvreta och Falun. Mullsjö har bland annat fått hem Jesper Sankell, medan Linköping förstärkt med internationella pjäser som Nicola Bischofberger, Josef Rypar och Deny Känzig. Premiären blir en riktig kraftmätare mellan utmanarna - och kanske, kanske en försmak på ett slutspelmöte framåt våren.

Jönköpings IK - Fagerhult Habo IBK

4 oktober 16.00

Nykomlingen Fagerhult spelar sin första historiska match i SSL, och det blir inte vilken match som helst då man ställs mot lokalrivalen Jönköping. Det blir många derbyn i området i vinter - Mullsjö ligger ju också ett slagskott från Jönköping och Habo - och räkna med att det sprakar extra i de första mötena. Jönköping har återetablerat sig i SSL senaste åren och har samspelt lag byggt över tid. Fagerhult slår ur underläge... och kanske kan skrälla?

IK Sirius IBK - Storvreta IBK

10 oktober 17.00

Säsongens första Uppsala-derby och mötet har ju onekligen fått extra krydda i och med att Storvreta-ikonen Stefan Forsman numera är tränare i Sirius, och att Sirius-stjärnan Filip Eriksson skiftat tröjfärger i sommar och numera spelar i Storvreta. Räkna med att det kommer spraka rejält i den här matchen och att det kommer visas en hel del känslor. Storvreta kliver in i säsongen som en av de stora favoriterna, men derby är derby...

Höllvikens IBF - FC Helsingborg

24 oktober 15.00

Vem är bäst i Skåne? Ja, den frågan har Höllviken och Helsingborg brottats med de senaste åren, men ifjol var det inget snack: Helsingborg vann alla tre derbyna och placerade sig dessutom före i tabellen. Kan Höllviken, som tappat skarpskytten Pontus "PK9" Karlsson Martell, ta över tronen den här säsongen? Det återstår att se, Helsingborg har ett minst lika bra lag som ifjol, och första derbyt för säsongen lär säkerligen ge en indikation på styrkeförhållandet.

Växjö IBK - Mullsjö AIS

25 oktober 16.30

Det brukar alltid spraka i mötena mellan Växjö och Mullsjö, två klubbar som byggt upp en taggig relation genom åren. Hettan mellan klubbarna späs nu på ytterligare genom att Jesper Sankell - en av spelarna som brukar vara hetast i lagens drabbningar - lämnat Växjö för att flytta hem till Mullsjö, och han kommer nu att ställas mot sina förra lagkamrater. De här matcherna brukar präglas av känslor, tuffa närkamper och hawaii-innebandy, så det dimensionerna av underhållning är många.

Fagerhult Habo IBK - Team Thorengruppen SK

25 oktober 16.30

Okej, det kanske finns hetare matcher under första månaden, men frågan är om inte detta är en av de viktigaste matcherna. Nykomlingsmöte mellan Fagerhult och Thorengruppen, och ska man som nykomling hålla sig kvar i SSL så är det ofta en nyckel att vinna mot just nykomlingskonkurrenten. Fagerhult gör sin första historiska säsong i SSL medan Thorengruppen varit uppe innan - kommer den rutinen att betyda något här? Oavsett vad, här är oerhört viktiga poäng på spel för båda lagen.

Storvreta IBK - IBF Falun

7 november 13.00

Giganternas kamp. De här två klubbarna har lagt beslag på SM-guldet de elva (!) senaste säsongerna (sex guld för Storvreta, fem guld för Falun) och kliver också in i den här säsongen som två av de största förhandsfavoriterna. Det kommer vimla av världstjärnor på planen. Det gnistrar av rivalitet och känslor i de här matcherna, och det lär inte bli annorlunda i säsongens första möte heller - för här gäller det att sätta tonen för säsongen.

Spelschema SSL Herr 2020/21