Onsdag
25 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 8 matcher
Söndag
29 Jan 4 matcher
Onsdag
01 Feb 1 match
Lördag
11 Feb 11 matcher
Söndag
12 Feb 4 matcher
Onsdag
15 Feb 6 matcher

Galante Carlström: "Det är fantastiskt"

23 april 2022 18:25
SSL-FINAL

Alexander Galante Carlström svarade för två mål i SSL-finalen och är nu tidernas bästa poängplockare i högsta serien. "Det blev som en saga", säger storskytten.


Inför SSL-finalen stod både Mika Kohonen och Alexander Galante Carlström otroligt nog på exakt 1055 poäng (grundserie och slutspel).

Att Galante Carlström skulle få chansen att bli tidernas bästa poängplockare i en SSL-final var sannerligen välregisserat...

– Faktiskt, det är helt sjukt. Jag sa till någon i laget att det var upplagt för en saga, och det blev det ju också, säger Galante Carlström.

Ja, med två pinnar in på kontot under SSL-finalen så är Galante Carlström nu tidernas poängkung med totalt 1057 poäng.

– Det är klart att jag är nöjd med den prestationen. Mika Kohonen är en barndomsidol och en ikon inom innebandyn och att slå hans rekord är stort. Det är fantastiskt, jag kan inte säga något annat.

"JAG ÄR INGEN IKON"

Speciellt att peta ner just Mika Kohonen?
– Så klart, både för att han är en ikon och en barndomsidol och har spelat i Storvreta, men det hade nog varit speciellt att peta ner vem som helst. Jag trodde aldrig att jag skulle komma i fatt honom men nu är jag både i fatt och förbi.

Är du en ikon nu?
– Haha, nej det skulle jag inte kalla mig. Jag är ingen ikon, jag är en målskytt.

Nu har du inga rekord kvar att jaga...
– Nej, men å andra sidan finns det fler SM-guld att vinna.

Ja, fler guld finns att vinna, även om Falun-trotjänaren redan samlat ihop en hög.

VUNNIT SJU GULD

Alexander Galante Carlström har spelat åtta finaler, vunnit sju guld (ett tilldelat efter pandemi-säsongen) och har levererat femton poäng i de finalmatcherna.

I årets SSL-final sköt han dubbla mål, viktiga 1-1 och 2-1 när Falun vände på tillställningen.

– Jag har krav på mig själv att göra mål och poäng. Gör man massa mål och poäng i grundserie och slutspel så ska man göra det i finaler också. För mig är det glasklart att vara med och hjälpa till och skönt att sprätta in dubbla mål i dag.

Hur länge till spelar du?
– Jag är 33 år nu men känner mig fräsch i kroppen. Jag har inte haft en enda skada under säsongen. Jag spelade finalen med en liten bristning i baksidan, men den var tejpad så det kändes inte. Jag har ett år kvar på kontraktet, sedan får vi se om sportchefen vill ha mig kvar, haha.