Onsdag
25 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 8 matcher
Söndag
29 Jan 4 matcher
Onsdag
01 Feb 1 match
Lördag
11 Feb 11 matcher
Söndag
12 Feb 4 matcher
Onsdag
15 Feb 6 matcher

Drama, fyramålsskyttar och många hemmavinster

31 januari 2021 18:50
SSL Herr

Fem matcher spelades i SSL herr under söndagen. Det bjöds på dramatik och flera fyramålsskyttar när fyra av fem hemmalag lyckades vinna sina matcher. Dagens vinnare: Storvreta, Växjö, Falun, Dalen och Helsingborg.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

IBK Dalen - Pixbo Wallenstam IBK 10-9 (5-2, 2-5, 3-2)

Mål Dalen: Sebastian Degeryd 2, Christoffer Andersson 2, Rasmus Andersson 2, Ketil Kronberg, Linus Holmgren, Anton Åkerlund, Daniel Sonidsson

Mål Pixbo: Marek Benes 4, Felix Lanver 2, Andreas Stefansson, Jesper Andreasson, Jens Milesson

Rubrikerna

– Dalen slog tillbaka Pixbo med 10-9 i ett målrikt och jämnt möte som fick en rafflande upplösning. Dalen gled ifrån till 5-2 i den första perioden, men Pixbo vann mittperioden med samma siffror och det stod 7-7 inför den sista akten. Pixbo ledde sedan med 9-8 med en minut kvar, men då vände Dalen via två raka mål där Rasmus Anderssons matchvinnande boll kom med bara fyra (!) sekunder kvar.

– Dalen-ikonen Ketil Kronberg gjorde säsongsdebut och 40-åringen hamnade i poängprotokollet direkt när han satte 1-0-målet.

– Matchhjälten Rasmus Andersson, som satte det matchvinnande målet med några få sekunder kvar, var poängbäst i Dalen med två mål och två assist. Poängbäst i matchen var dock Pixbos Marek Benes som gjorde totalt fem poäng (fyra mål, en assist).

– Dalen har fyra segrar i de fem senaste matcherna. Umeå-laget är fyra i tabellen.

– Pixbo har förlorat fyra raka matcher där två av förlusterna kommit med uddamålet. Laget är alltjämt nia i sammandraget, och därmed utanför slutspelsplatserna just nu.

IBF Falun - Team Thorengruppen 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)

Mål Falun: Emil Johansson 2, Rasmus Enström 2, Johan Samuelsson, Malte Lundmark, Markus Nalen, Victor Wettergren, Kevin Landgren

Mål Thorengruppen: Jonas Svahn, Axel Hjälm

Rubrikerna

– Falun slog tillbaka Thorengruppen med hela 9-2. Dalalaget var aldrig hotade och hade 2-0 efter första perioden och 6-0 efter andra perioden. Thorengruppen lyckades spräcka nollan först i mitten av den tredje perioden när Jonas Svahn satte 1-7.

– Rasmus Enström var poängbäst i Falun med två mål och två assist.

– Malte Lundmark satte ett mål för Falun och 19-åringen har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Falun är i bra form och plockade nionde raka segern. Den fina formen har gjort att laget avancerat till tredjeplatsen i tabellen.

– Thorengruppen är sist i tabellen och har två poäng upp till Höllviken ovanför nedflyttningsstrecket.

Storvreta IBK - Jönköpings IK 9-5 (3-2, 3-1, 3-2)

Mål Storvreta: Alexander Rudd 2, Robin Nilsberth, Hampus Ahren, Fredrik Lindholm, Emil Helmrich, Anton Birgersson, Tobias Gustafsson, Albin Sjögren

Mål Jönköping: Rickard Hessmer, Otto Weidman, Dennis Svensson, Andreas Nordh, Martin Glimberg

Rubrikerna

– Storvreta slog tillbaka Jönköping med 9-5 på hemmaplan. Jönköping ledde med 2-1 en bit in i första perioden, men sedan gjorde Storvreta fyra raka mål och tog ledningen 5-2 och det övertaget släppte Uppsala-laget sedan aldrig ifrån sig.

– Tobias Gustafsson var poängbäst i Storvreta med fyra poäng (ett mål, tre assist).

– Storvretas Alexander Rudd blev tvåmålsskytt för andra matchen i följd.

– Jönköpings Rickard Hessmer satte en boll och har nu gjort mål i nio raka matcher.

– Storvreta tog tredje raka segern och har sju vinster på de åtta senaste matcherna. I och med dagens seger, i kombination med att Kalmarsund förlorade, så är "Vreta" uppe som tabelletta igen.

– Jönköping åkte på tredje raka förlusten. Smålänningarna i är tia i sammandraget.

Fagerhult Habo IB - FC Helsingborg 6-11 (3-3, 2-6, 1-2)

Mål Fagerhult: Theo Eriksson 3, Isaac Rosén 2, Jesper Ekström

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 4, Joel von Reis 2, Jonathan Nilsson 2, Linus Nordgren, Mattias Andersson, Linus Malmgren

Rubrikerna

– Helsingborg slog tillbaka Fagerhult med 11-6 på bortaplan efter en stark mittperiod. Det stod 3-3 efter första akten, sedan gjorde Helsingborg sex raka mål i mittperioden och det 9-3-övertaget släppte man sedan aldrig ifrån sig.

– Max Wahlgren var en av de stora segerorganisatörerna för FCH med totalt fyra mål. Han gjorde bland annat vitkiga 4-3 och 5-3 i början av andra perioden när Helsingborg gjorde sitt ryck, och han satte också viktiga 9-5 och 10-5 vilket definitivt punkterade tillställningen. Wahlgren gjorde för övrigt mål för sjunde matchen i rad.

– 18-årige Theo Eriksson i Fagerhult gjorde sina första mål i SSL och passade då på att göra ett hattrick!

– Helsingborg har poäng i fem raka matcher där fyra av kamperna slutat med seger. Skåningarna är sjua i tabellen.

– Fagerhult har fyra förluster på de fem senaste matcherna och ligger just nu under nedflyttningsstrecket i kraft av en trettondeplats i tabellen.

Växjö Vipers - FBC Kalmarsund 7-4 (3-1, 1-2, 3-1)

Mål Växjö: Tommy Bolin 4, Felix Göthberg 2, Karljohan Ahlroth

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Simon Nilsson, Tim Nyander

Rubrikerna

– Växjö slog tillbaka Kalmarsund med 7-4 och Tommy Bolin var den stora segerorganisatören med fyra mål. Bolin hade gjort tre mål för hemmalaget vid ställningen 4-4 i den tredje perioden, och då prickade han in 5-4 med sitt fjärde mål för kvällen. Det blev matchvinnande - och Växjö stängde sedan tillställningen med ytterligare två mål i slutminuterna.

– Tommy Bolin var poängbäst i Växjö med fyra mål och en assist. Det var fjärde gången den här säsongen som 25-åringen gjorde tre mål eller fler i en match.

– Samuel Folkesson Algman noterade en assist för Växjö och han har därmed gjort poäng i tio raka matcher.

– Marcus Johansson, som har ett förflutet i Växjö, var inblandad i alla mål för Kalmarsund med två mål och två assist.

– Växjö har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och är femma i tabellen.

– Kalmarsund hade fyra raka vinster innan det blev förlust idag. I och med förlusten så tappades serieledningen och Kalmarsund är nu tvåa, två pinnar bakom nya serieettan Storvreta.