27 Apr 2 matcher

Sara Steen hjälte för Endre

22 september 2017 21:19
SSL Dam

Sara Steen tog på sig hjälterollen för Endre när Jönköping besegrades med 4-3. Det var en oerhört jämn match där lagen följde varandra åt hela vägen till slutsignalen.

Jönköping - Endre 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)

Mål Jönköping: Moa Jakobsson, Cajsa Elm, Clara Lundell

Mål Endre: Linnéa Wallgren, Alva Olofsson, Anna Moberg, Sara Steen.

Nykomlingen Jönköping vann i premiären, och kom ut till spel rejält taggat inför hemmapubliken. Laget fick också en bra start, med fint spel, ett par heta lägen innan Moa Jakobsson kunde måljubla efter sitt 1-0 mål. Endre kom dock in i matchen allt mer och kunde också kvittera innan den första perioden var över.

Den jämna spelbilden forsatte i den andra perioden där Alva Olofsson kunde ge gästerna ledningen innan Cajsa Elm hittade rätt för hemmalaget fram till 2-2. Endre skulle dock vara effektiva framåt denna afton och Elms måljubel blev kortvarigt då Anna Moberg sprätte in 2-3 innan den andra perioden var över.

Clara Lundell kvitterade omgående för Jönköping innan den täta bataljen fortsatte. Då klev en rutinerad räv fram. Sara Steen har avgjort matcher förr, och det gjord ehon även nu när hon hittade rätt fram till 3-4. Jönköping satsade allt på slutet, men Endre höll emot och tog hem alla tre poäng denna kväll.