Söndag
08 Mar 10 matcher
Måndag
09 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 7 matcher
Idag 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher

Veckans nyheter i SSL - vecka 22

1 juni 2020 09:00
SSL Silly

Det händer mycket i SSL just nu när det kommer till silly season och lagbyggen. Varje måndag så kommer SSL.se att sammanfatta den senaste veckans nyheter.


Toppcentern klar för Kais Mora

Kais Mora IF (SSL Dam)

Kais Mora har landat en tung värvning i form av landslagscentern Adina Augustsson som ansluter från Karlstad. 25-åringen svarade för 14 poäng på 24 matcher den gångna vintern, och har ett tungt cv: sju säsonger i SSL, 30 landskamper och ett VM-guld från 2017.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande! Jag kände att jag behövde ett miljöombyte för att kunna utvecklas och nå mitt max och jag tror att de förutsättningarna finns i Mora, säger Adina Augustsson till Kais Moras hemsida.

Stjärnor lämnar Kais Mora

Kais Mora IF (SSL Dam)

Kais Mora har drabbats av två tunga avbräck till kommande säsong.

Centerstjärnan Anna Wijk, en av svensk innebandys bästa spelare någonsin, sa farväl till klubben i veckan och är istället klar för allsvenskt spel med Storvreta. 29-åringen har bland annat vunnit ett SM-guld, sex VM-guld och blivit utsedd till världens bästa spelare fyra gånger.

Samtidigt meddelade också radarpartnern Malin Andréason, med bland annat tre 50-poängssäsonger i SSL i bagaget, att karriären är över. Något som 27-åringen valde att berätta via sociala medier.

Byter till lokalkonkurrenten

Karlstad IBF (SSL Dam)

Mathilda Jansson var med och spelade upp Skoghall i SSL och svarade för 23 poäng på 25 matcher under sin debutsäsong i högsta ligan. Skoghall åkte ur SSL, men Jansson blir kvar. Hon har kritat på för loklakonkurrenten Karlstad.

– Mathilda är en målfarlig rightare som kommer att bidra med mycket, säger Mathias Engelbrektsson till Karlstads Instagram-konto.

Kaptenen förlänger

Warberg IC (SSL Dam)

Lagkaptenen och härföraren Camilla Halldén har valt att förlänga med Warberg och är därmed redo för sin tolfte (!) säsong i klubben. 28-åringen svarade för 17 poäng på 22 matcher i vintras.

– Hon är en lagspelare som har enorm drivkraft och jobbar stenhårt på banan. Camilla har bra ledaregenskaper. Att vår kapten fortsätter sin karriär är värdefullt då det borgar för en stabilitet, säger tränaren Kent Göransson till Warbergs hemsida.

Under säsongen-värvningen blir kvar

Malmö FBC (SSL Dam)

Mitt under den gångna säsongen så förstärkte Malmö truppen med Sofia Enerstad från Bele Barkaby. Hon hann spela sju SSL-matcher innan säsongen tog slut. Nu får hon fortsatt förtroende i Malmö och har kritat under ett nytt avtal.

– Att komma in i ett lag mitt under ”brinnande” säsong är ingen lätt uppgift men jag tycker att Sofia gjorde det riktigt bra. Hon växter mer och mer in i SSL-kostymen och stod bland annat för en väldigt stark insats i bortamötet mot Mora, som ju kom att bli säsongens sista match. Ska bli väldigt spännande att följa hennes framfart nu när hon är med från start, säger tränaren Mikael Jeppsson till Malmös hemsida.

Talangbacken hamnar i Rönnby

Rönnby IBK (SSL Dam)

Rönnby förstärker truppen med U19-landslagsbacken Emelie Larsson från allsvenska Lindome. Det bekräftar klubben via Facebook.

– Emelie spelar i förstafemman i U19-landslaget och fortsätter hon att utvecklas kan hon bli den bästa backen i sin årskull, säger tränaren Andreas Harnesk i en intervju med vlt.se.

Talangen till Pixbo

Pixbo Wallenstam IBK (SSL Dam)

Ida Eliasson gjorde SSL-debut med Rönnby den gångna säsongen. Nu är talangen klar för spel med Pixbo Wallenstam.

– Hon är en spännande ung back som lovordats av många. Ida har alla förutsättningar för att bli en spetsspelare i Pixbo Wallenstam med tuffheten, intensiteten och spelskickligheten vi vill se hos våra backar, säger elitansvarige Kalevi Pessi till Pixbos hemsida.

Pixbo har också gjort klart med Harman Haurami som ny assisterande tränare i damlaget. Haurami kommer närmast från allsvenska herrlaget Lillån.

– Harman är en ung och spännande tränare med ett otroligt engagemang och driv. Han kommer att passa in perfekt i damernas ledarstab, säger Kalevi Pessi.

Vänder hem till Schweiz

IBK Lund Elit (SSL Dam)

Schweiziska målvakten Jana Schenk följer inte med Lund upp i SSL. Istället vänder hon hem till Schweiz efter en säsong på svensk mark.

– Jana är en professionell målvakt som tar allvarligt på sin innebandy, en spelare som vill utvecklas för varje träning och varje match. Tråkigt nog så utvecklades vårt samarbete inte riktigt till det vi förväntade oss av varandra och därför blev det tyvärr endast en säsong för Jana i Lund, denna gång. Vi hoppas att hon fortsätter att utvecklas i sin innebandy i Schweiz och önskar henne världens största lycka till inför framtida utmaningar, säger tränaren Johan Gustafson till Lunds hemsida.

Nya tränarstaben på plats

Pixbo Wallenstam IBK (SSL Herr)

Thomas Andersson valde att tacka för sig efter en säsong, och nu har Pixbo Wallenstam spikat en ny ledarstab inför kommande säsong.

Förre spelaren och årets assisterande tränare Tim Wiklund tar klivet upp och blir ny huvudtränare. Per Tjusberg och lagkaptenen Martin Östholm blir assisterande tränare.

– Ett spännande ledarteam med mycket kunskap som kommer att fortsätta utveckla laget utifrån den grund som lades förra säsongen, säger sportchefen Rikard Jonsson till Pixbos hemsida.

Viktiga kuggar stannar

Pixbo Wallenstam IBK (SSL Herr)

Två viktiga kuggar har förlängt med Pixbo. Det handlar om backen Jesper Andréasson och forwarden Axel Larson.

Andréasson är därmed klar för sin sjunde SSL-säsong.

– Med Jeppe i laget blir det ordning och reda i försvaret. Hans fysik och fart tillför en spets bland våra backar, säger sportchefen Rikard Jonsson till klubbens hemsida.

Larson svarade för elva poäng på 21 matcher i vintras.

– Med sin snabbhet, fysik och rakhet mot mål kommer Axel fortsätta tillföra våran forwardsuppsättning bredd och spets, säger Rikard Jonsson.

Norske kungen kör vidare

IBK Dalen (SSL Herr)

Ketil Kronberg ger sig inte. 39-åringen (!) har kritat under ett nytt avtal med Dalen och spelar alltså med klubben även kommande säsong, och kommer alltså att vara SSL-spelare även som 40-åring. Norrmannen har svarat för 613 poäng på 410 matcher i SSL genom åren.

– Ja, vad finns kvar att säga egentligen? Allt positivt som kan sägas är förmodligen redan sagt om en av de största innebandyprofilerna vi haft! Jag är genuint tacksam och stolt över att få fortsätta arbeta tillsammans med Ketil i Dalens färger, säger tränaren Jonatan Brolin till Dalens hemsida.

Målvakt klar för Dalen

IBK Dalen (SSL Herr)

Dalen har spikat sitt målvaktspar. Kommande säsong så ska Måns Parsjö-Tegnér konkurrera med Anton Grönlund som värvats in från Wibax-Pietå. 19-åringen har skrivit på ett treårsavtal.

– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats värva Anton till IBK Dalen. Anton kommer att passa in perfekt i vårt lag och vi räknar med att han kommer att fortsätta att utvecklas till en bra SSL-målvakt, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till klubbens hemsida.

Talang får chansen i SSL

Jönköpings IK (SSL Herr)

William Nilsson har spelat med Jönköpings division ett-lag de tre senaste åren. Han tränade med JIK:s SSL-trupp kontinuerligt den gångna vintern och var även ombytt i tretton SSL-matcher. Nu flyttas han upp permanent i A-truppen.

– William kan spela både center och forward vilket är en fördel. Han har bra fart under fötterna och det tillsammans med en bra teknik gör att vi tror mycket på honom inför kommande säsong, skriver JIK:s sportgrupp på klubbens hemsida.