Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher

Välkomna till SSL - Hagunda IF

11 augusti 2021 12:00
NYKOMLING

Det är dags att presentera säsongens två nykomlingar i SSL Herr (inga nykomlingar i SSL Dam i år). Dags för: Hagunda!


Vi har två nykomlingar i SSL Herr den stundande säsongen.

I måndags kollade vi närmare på Djurgårdens IF IBS. Nu spanar vi in den andra nykomlingen: Hagunda IF.

Klubben gör sin första sejour i högsta serien och har gjort en häftig resa genom seriesystemet sedan starten 1992 där man tålmodigt tagit sig uppåt, steg för steg.

Eldsjälen och ordföranden Anders Öman, som varit i klubben i 30 år, var en av de lyckligaste när avancemanget var i hamn.

– Det är helt osannolika känslor. En känslostorm, det går knappt att ta in. Det är magiskt, sa han till innebandymagazinet.se i samband med avancemanget, och fortsatte:

– Jag har växt upp med Hagunda hela mitt liv och varit engagerad. Jag var med och startade innebandysektionen 1992 och har suttit i styrelsen ända sedan dess, mer eller mindre. Vi är många som har varit med sedan dess, i styrelsen, alla som hjälper till runt om, alla sponsorer... det är en familj! Jag har en familj som jag älskar jättemycket, sen har jag Hagunda-familjen som är en jättestor del av mitt liv.

Hagunda blev "bara" trea i Allsvenskan Norra men fick en fullträff i kvalet och slog ut två gamla storlag som spelat i SSL i närtid under vägen upp.

I första playoff-rundan vann Uppsala-laget med 2-1 i matcher mot AIK (senast uppe i SSL 2017/18) efter att ha vunnit den tredje och helt avgörande matchen på bortaplan med 8-4.

I andra playoff-rundan tog Warberg (senast uppe i SSL 2019/20) en klar 10-4-seger i den första matchen, men Hagunda lyckades slå tillbaka. Det blev dubbla 7-6-segrar, en hemma och en borta, innan laget lyckades vinna med 12-8 på hemmaplan och säkra avancemanget.

– Bland det största man upplevt. Vet inte vad jag ska säga. Det är stort för mig men så kul att få vara med om detta i Hagunda, sa Jakob Drews till sverigesradio.se efter slutsignalen i den avgörande matchen.

Klubben har värvat friskt inför SSL-debutsäsongen.

Tio (!) nya ansikten blir det. De flesta har inte lirat i SSL innan.

Det stora inflödet har varit nödvändigt eftersom Hagunda tappat många namn under våren och sommaren.

– Det är många som har fallti bort. Framförallt de äldre spelarna. Det blir ett hästjobb att forma ett nytt lag på ganska kort tid. Det handlar om att titta på vilka egenskaper alla har och hur vi ska få ihop det, säger tränaren Magnus Adolfsson till unt.se, och fortsätter:

– När det väl är dags kommer vi ha ett lag som jobbar jäkligt hårt för varandra. Vi kommer göra allt i vår makt för att vinna matcher.

Det blir därmed innebandytätt i Uppsala kommande säsong. Både Storvreta och Sirius finns redan i SSL Herr, och Sirius har även ett lag i SSL Dam. Totalt fyra SSL-lag i en och samma stad alltså. Snacka om innebandynäste!