Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Idag 1 match
Tisdag
26 Okt 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

Börje Sundquist: "Vi har inget guld att försvara, bara allt att vinna"

25 april 2019 17:00
SM-slutspel Dam

KAIS Mora är klara för en ny SM-final, för sjätte gången i rad. Dalalaget dominerar med andra ord på damsidan och går nu för att ta ett efterlängtat guld. SSL.se ringde upp Börje Sundquist, damansvarig för KAIS Mora, för att kolla läget och om det finns någon finalfeeling i staden.


KAIS Mora slutade tvåa i serien med 67 inspelade poäng - nio efter IKSU. Dalalaget vann 22 av sina 26 matcher och hade fyra förluster, en efter övertid. I kvartsfinalen ställdes de sedan mot Jönköping, som tagit sig till slutspel för första gången i klubbens historia. Det första mötet svarade smålänningarna upp bra, men KAIS Mora kunde vinna med 5-4 efter förlängning. Därefter hittade Mora tillbaka till sin dominans och nollade Jönköping i två raka matcher och avancerade vidare till semifinal med 3-0 i matcher.

I semifinalen väntade Pixbo Wallenstam, även där behövde förra årets silvermedaljörer endast tre matcher för att ta sig vidare till SM-finalen. De två första matcherna var två förlängningsvinster medan den sista även den blev en vinst med uddamålet - men efter full tid.

KAIS Mora är nu klara för sin sjätte SM-final, vad är det som gör att Mora tar sig till final år efter år?

– Under tid har vi jobbat fram ett sätt att ta oss igenom slutspelet. Oavsett vilka motståndare vi möter. Rutinen spelar givetvis en stor roll, säger Börje Sundquist, damansvarig i KAIS Mora.

Mora är en idrottskommun av stora mått, där KAIS Mora och Mora IK betyder mycket för kommunen och dess invånare berättar Sundquist och det råder nu finalfeeling i stan - både på gott och ont.

– Spelarna får inte riktigt vara ifred och förbereda sig, men hellre så än att vi skulle vara anonyma.

Av de sex senaste finalerna för Mora har det blivit fem silvermedaljer och ett guld. Guldet kom 2014/2015 mot Rönnby Västerås - och visst är laget revanschsugna efter tre raka silvermedaljer.

– I år känns truppen harmonisk, målmedveten och många spelare har finalrutin. Och vi har inget guld att försvara, bara allt att vinna, konstaterar Börje Sundquist och fortsätter;

– Dessutom, tränarbytet och med Ulf Hallstenssons intåg i truppen, känns det som att vi har en tränartrio av världsklass.

KAIS Mora är som sagt en dominerande förening på damsidan och målet inför varje säsong är densamma

– Vårt mål är och kommer alltid att vara SM-guld.

Lagbygget är redan igång inför nästa säsong och KAIS Mora har bland annat presenterat Amanda Svärd från Örnsköldsvik och den finska landslagsforwarden Jenna Saario.

– Det ett pussel man ska försöka lägga, det gäller bara att hitta de rätta pusselbitarna, avslutar pusselmakaren Sundquist.

KAIS Mora möter Täby i SM-finalen nu på lördag, den 27 april, i Globen klockan 12.15.