27 Apr 2 matcher

Mora var klassen större än Dalen

22 september 2017 20:52
SSL Dam

Mora gjorde inte hemmapubliken besviken när Dalen var på besök under fredagen. Hemmalaget var det styrande laget genom hela matchen och knep alla pong efter säkra segersiffror 6-2.

KAIS Mora - Dalen 6-2 (3-0, 2-1, 1-1)

Mål Mora: My Kippilä 2, Malin Andréasson 2, Moa Gustafsson, Anna Wijk

Mål Dalen: Felicia Lilja, Jessica Lidberg

Efter en jämn inledning på matchn tog hemmalaget över spelet allt mer. Nyförvärvet My Kippilä öppnade målskyttet inför en jublande hemmapublik. Ett mål som gav Mora än mer energi, som fortsatte att pressa på efter målet och dessutom gick ifrån till 3-0 efter 20 minuters spel.

Mora var storleken större än gästerna från Umeå denna afton. Något som den andra perioden visade, då man spelmässigt var jämna, men trots detta kunde hemmalaget dryga ut sin ledning till klara 5-1 efter två spelade perioder.

Dalen orkade inte komma igen i matchen och den tredje perioden blev något av en transportsträcka mot slutsignalen. Dalen stretade emot bra, men någon dramatik blev det aldrig utan Mora kunde komfortabelt segra med 6-2.