Lördag
12 Jan 7 matcher
Söndag
13 Jan 5 matcher
Måndag
14 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 5 matcher
Lördag
19 Jan 5 matcher
Söndag
20 Jan 8 matcher
Tisdag
22 Jan 2 matcher

Tränarteamen klarnar - fyra lag presenterar namn

15 maj 2018 09:40
SSL Silly

SSL-klubbarnas val på tränarsidan börjar alltmer att ta form. Bara de senaste dagarna har Dalen, Göteborg, Täby och Örebro fyllt upp flera av sina positioner.


Göteborg är nykomlingar i SSL Dam och gör till hösten sitt intåg i ligan. Nu står det klart att Daniel Westergren ansluter på den resan. Westergren kommer att ingå i teamet runt laget som assisterande tränare, en nyhet som presenterades under måndagen.

– Jag gillar att fungera som ett bollplank för spelarna. Där hoppas jag på en bra kommunikation där jag kan komma med tips och idéer för att förhoppningsvis få till en bra utveckling, kommenterar Westergren för Göteborgs hemsida.

Även ligakonkurrenten Dalen kompletterar sin tränaruppsättning med ett nytt intressant namn. Det handlar om den tidigare elitspelaren Isabelle Lilja, med erfarenhet från SSL-spel hos både stadsrivalen IKSU och just Dalen. Hon kliver in i ett tränarteam tillsammans med Simon Stålberg och Henrik Vilhelmsson.

– Som tränare gillar jag att jobba med individuell utveckling och att skapa en positiv miljö att utvecklas i. Jag har själv varit aktiv i flera år så jag försöker utnyttja mina egna erfarenheter när jag jobbar med spelarna, berättar Isabelle Lilja för Dalens hemsida.

Örebros lösning: Juuskas sidekick kliver in

Det är inte bara Göteborg och Dalen som snart kan bocka av arbetet med att fylla tränarposterna. De senaste två årens SM-semifinalist Täby har varit på jakt efter nya namn, sedan den tidigare duon med Lars Jedheim och Royne Svensson tackat för sig. Nu har Täby hittat rätt i sökandet.

Stockholmsklubben håller även fast vid sitt spår om delat tränaransvar. Det nya radarparet utgörs av 32-årige Tomas Davies och den fyra år yngre Jonas Delshammar. Davies har ett kortare uppehåll bakom sig sedan han tidigare lett Rönnby i SSL, samtidigt som Delshammar kommer från Allsvenska Hammarby.

– Efter en tids diskussioner är det skönt att vi äntligen landat något som vi tror på och kan äntligen blicka mot en ny säsong där SM-guldet givetvis hägrar för oss, kommenterar Täbys ordförande Robin Andersson för klubbens hemsida.

Även på SSL Herrfronten har en nyhet på tränarsidan presenterats - det av Örebro. Den gångna säsongens nykomling har jagat en ersättare till Marco Juuska som lämnade efter att ha räddat kvar laget. Lösningen kommer från samma tränarteam, närmare bestämt Juuskas tidigare sidekick Jonas Eriksson som blir ny huvudtränare. Eriksson har en lång SSL-karriär bakom sig med bland annat SM-guld i Balrog, innan han de senaste tio åren varit aktiv inom Örebro Kings.

– Min filosofi är att vi ska sätta ett bra försvarsspel och utifrån det straffa motståndarna. Ett bra grundspel och försvarsspel. Men vi ska inte bara försvara, utan vi måste behärska spelet med boll också, förklarar Jonas Eriksson för Nerikes Allehanda.