Mittenperioderna blev avgörande i SSL Dam

15 januari 2021 22:25
SSL Dam

Fem matcher spelades i SSL Dam under fredagkvällen och i samtliga dessa hade resultatet i mittperioderna en viktig betydelse för poängfördelningen. Det gällde inte minst för Pixbo Wallenstam, som vann den andra perioden med 6-1 borta mot Warberg. Läs mer om de fem matcherna här!


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Endre IF - Täby FC 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)

Mål Endre: Linnéa Wallgren, Elin Roos, Stephanie Boberg

Mål Täby: Vilma De Gysser, Ranja Varli, Anna Peterzén, Julia Croneld, Matilda Sjödin

Rubrikerna

– Täby tog ledningen i matchen efter fem minuter och släppte därefter aldrig in Endre i matchen poängmässigt, trots att gotländskorna stretade emot bra och var nära att kvittera matchen.

– Hemmalagets Ellen Bäckstedt noterades för en assist och har därmed fortsatt gjort poäng i säsongens samtliga SSL-matcher. Lagkaptenen Elin Roos var annars poängbäst med 1+2.

– Gästande Täby hade fem olika målskyttar i matchen. Matilda Sjödin har i och med kvällens fullträff gjort mål i fem raka matcher.

– Segern gör att Täby kliver ovanför slutspelsstrecket, upp på sjunde plats. Endre ligger fortsatt trea.

Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBK 6-7 (2-0, 1-6, 3-1)

Mål Warberg: Sandra Hawerman 3, Pernilla Hermansson, Alice Bengtsson, Andrea Envall

Mål Pixbo: Amanda Berggren, Cajsa Elm, Eliska Krupnova 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Mia Karjalainen 2

Rubrikerna

– Warberg inledde bäst och hade ledningen i första pausen, men i mittperioden gjorde Pixbo fem raka mål och vann perioden med hela 6-1. Därefter hämtade sig aldrig Warberg fullt ut, även om det blev riktigt spännande i slutminuterna.

– Warbergs Sandra Hawerman svarade för ett hattrick via tre mål. Hon är nu uppe i 16 mål på 16 matcher och har tagit poäng i samtliga matcher utom en.

– I Pixbo gjorde både Eliska Krupnova och Mia Karjalainen två mål framåt, efter att ha gått mållösa från de tre respektive två senaste matcherna.

Karlstad Innebandy - Västerås Rönnby IBK 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

Mål Karlstad: Mathilda Jansson 3

Mål Rönnby: Linnea Hammar, Ellen Rännar, Jonna Sjöberg, Therese Gustafsson, Izabell Rydell, Emma Andersson

Rubrikerna

– Via tre raka mål i mittperioden ryckte Rönnby från 1-2 till 1-5, vilket i praktiken avgjorde matchen. De tre poängen för Rönnby upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Imponerande i sammanhanget är att Rönnby hade sex olika målskyttar i matchen. Jonna Sjöberg var poängbäst med 1+2 och hon har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

– I Karlstad är det givetvis svårt att inte uppmärksamma Mathilda Janssons hattrick när hon gjorde lagets samtliga mål. Även hon har nu gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna och har därmed mer än fördubblat sin tidigare målskörd.

IBF Falun - Sirius Innebandy 3-6 (0-1, 1-3, 2-2)

Mål Falun: Lovisa Åström 2, Clara Hellgren

Mål Sirius: Rebecka Jansson, Sara Attermo, Moa Svanström 2, Johanna Homi, Jonna Vuontisvaara

Rubrikerna

– Även i Falun hade mittperioden en viktig roll att spela, i och med att det var där Sirius ryckte ifrån sina motståndare via tre raka mål. Avståndet var därefter betryggande på väg mot slutsignalen och tre poäng för Sirius, som tar steget upp på andra plats i tabellen.

– I hemmalaget Falun gjorde Lovisa Åström två av de tre målen. Hon är nu noterad för elva fullträffar den här säsongen, efter att ha gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna.

– Sirius vann trots att Amanda Ljunggren med elva raka matcher med poäng saknades i kväll. Moa Svanström var främste målskytt med två fullträffar, vilket gör att hon nu står på totalt fem den här säsongen. Jonna Vuontisvaara gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

Nacka Wallenstam IBK - Jönköpings IK 5-3 (2-0, 1-0, 2-3)

Mål Nacka: Daniela Westerlund, Philippa Blom, Daniela Westerlund, Cornelia Jansson, Trine Sällström

Mål Jönköping: Moa Jakobsson, Ellen Svensson, Emmy Rommedahl

Rubrikerna

– Nacka Wallenstam höll nollan i drygt 50 minuter mot Jönköping, innan den sprack. Innan dess hade hemmalaget hunnit med att göra fyra mål framåt och segern var komfortabel. De tre poängen i tabellens nedersta del gör att Nacka passerar Lund och närmar sig just Jönköping som bara är en poäng före ovanför nedflyttningsstrecket.

– Fem olika målskyttar noterades för Nacka Wallenstam. En av dem var Philippa Blom som därmed har tre raka matcher med mål efter att dessförinnan ha gått mållös från fyra matcher. Hon har totalt gjort tolv mål, men endast en assist.

– Jönköping är inne i en tuff period med fem förluster på de sex senaste matcherna. Nacka bröt däremot sin ännu sämre svit på sju raka matcher med förluster.