Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher

Damspelarna som kan klättra i statistiken!

16 augusti 2021 12:00
SSL DAM

Hur ser det ut i den sammanställda individuella statistiken inför den här säsongen? Vi djupdyker i listorna för att se vilka spelare som kan klättra i "all time"-listorna. Först ut är SSL Dam.


POÄNG

Den totala poängligan för damer i högsta serien, både grundserie och slutspel, ser ut så här:

Anna Wijk är obestridd etta.

Anna Jakobsson är den SSL-aktiva spelare som ligger höst upp i kraft av sin fjärdeplats. Det skiljer 59 poäng upp till trean Hermine Dahlerus, och det blir tufft (men inte omöjligt) för Endre-målsprutan att nå dit i vinter.

Utöver Jakobsson så är det bara Emelie Wibron, Team Thorengruppen, i listan som spelar i SSL i år. Hon har chansen att klättra några placeringar och även nå milstolpen 600 poäng (står på 575 poäng).

Närmast att nå topp tio-listan bland aktiva SSL-spelare är Ranja Varli som står på 448 poäng.

Bryter vi ner statistiken och kollar på grundserie och slutspel var för sig, så ser listorna ut så här:

Noterbart här är att Anna Jakobsson och Emelie Wibron har chansen att klättra rejält i poängligan för slutspel om det blir en framgångsrik vår för deras respektive lag.

Jakobsson och Wibron har också chansen att nå milstolparna 700 respektive 500 poäng i grundseriesammanhang.

MÅL

Den totala målligan, både grundserie och slutspel, ser ut så här:

Anna Jakobsson är tidernas bästa målskytt. Hon gjorde comeback i SSL för ett drygt år sedan och matar alltså alltjämt in bollar och drygar ut den där ledningen. 550-målstrecket finns inom räckhåll.

Emelie Wibron är med även här med 323 mål och med chansen att knapra placeringar.

Närmast av de aktiva spelarna utanför topp tio-listan är Malin Andréason som nyligen annonserade sin comeback. Mora-skarpskytten har dunkat in 274 mål genom åren, och har 24 mål upp till tiondeplacerade Sara Helin. I gammal god form är det en målskörd som hon absolut ska kunna klara av redan i år.

ASSIST

Den totala assistligan, både grundserie och slutspel, ser ut så här:

Anna Jakobsson, mer känd för sitt målskytte än sina serveringar, är enda aktiva spelare på listan. Emelie Wibron, 252 assist, nosar dock på listan och bör nå dit i år (tolv assist krävs).