Fortsatt leverans av topplagen - Lund tog derbyskalp
Publicerad: 2022-01-24
Resumé
Fortsatt leverans av topplagen. Thorengruppen, Rönnby och Endre tog två segrar vardera den föregående veckan. Dessutom stod Lund för en derbyskalp i mötet med Malmö, när Lund segrade med 6-4.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

{!A}

Målrik vecka att summera

Torsdagen inleddes med Stockholmsderbyt mellan Nacka och Täby. Mötet förväntades bli väldigt spännande och högoktanigt. Dock var det hemmagänget med taktpinnen. Nacka styrde och ställde. Det skulle visa sig vara matchvinnande. För hemmagänget gjorde totalt åtta (!) mål. Ida Hultman gjorde två av lagets mål, när matchen slutade 8-1.

I Malmö väntade det ett spännande Skånederby. Hemmagänget ville så klart befästa sin topp åtta-placering alltmer och när det gäller för Lund, handlar det om att knapra ifatt mer på lagen ovan för det negativa strecket. Lund anförda av Alexandra Ålund, stod för en fin insats när tre poäng kunde adderas. Lund vann matchen med 6-4.

Thorengruppen har bokstavligen talat öst in mål nästintill hela säsongen. Produktionen har ökat alltmer efter förlusten mot Pixbo på bortaplan. På fredagen var det en ny match när Sirius var på besök. Uppsalalaget skulle visa sig få en tuff kväll i Umeå när Thorengruppen drog ifrån. Emelie Wibron noterades för fyra mål i 11-3-segern.

I Visby var det en spännande och tajt tillställning när Jönköping gästade Endre. Seriejumbon såg till att matchen var länge i gungning, men det var Endre med det sista ordet. Seriefyran lyckades vinna med uddamålet i en match där Ellen Bäckstedt och Anna Jakobsson noterades för två mål vardera.

Fredagen fortsatte dessutom i Värmland och i Karlstad närmare bestämt. Ett hemmalag blev gästade av Rönnby. Värmländskorna var i en 5-3-ledning en bit in i den andra perioden. Sedan lyckades gästerna successivt jobba sig in i matchen målmässigt och ta sig förbi. Rönnby kunde således lämna Karlstad med en seger i form av slutresultatet 7-5.

Veckan avslutades sedan med fem fajter i SSL Dam. Första matchen inleddes i Lund där hemmalaget gästades av Endre. Seriefyran hade 2-2 ett tag i matchen. Efter det var det ett Endre med fyra raka mål. Gotländskorna kunde således vinna matchen med 6-2 när Isabelle Gerig noterades för två nätkänningar i matchen.

Karlstad var revanschsugna efter förlusten mot Rönnby när laget begav sig till Jönköping för att möta seriejumbon. Seriesexan låg visserligen under med 2-1 i matchen. Dock fann man en väg tillbaka i tillställningen och vann tillställningen med 9-4 i en match där Linnea Juhlin noterades för fyra mål.

Rönnby hade en seger i ryggsäcken från fredagen. Det var något man arbetade med vidare under söndagen hemma i Mälarenergi Arena när Nacka stod för motståndet. Hemmagänget gjorde ledningsmålet och drog senare iväg till en 4-0-ledning, innan gästerna reducerade till 4-1. Vilket även blev slutresultatet.

I Täby var det sannerligen en svängning match när Thorengruppen var på besök. Umeålaget hade två stycken ledning med två mål. Båda gångerna kom Täby tillbaka in i matchen. 4-4 var utgångsläget till den avslutande perioden, där gästerna lade i en extra växel och vann med 10-4 i en match där Oona Kauppi samt Sofia Joelsson gjorde hattrick för gästerna. Hos hemmalaget noterades Ranja Varli för tre mål likaså.

Sirius siktade efter att studsa tillbaka snabbt. Malmö likaså. Båda lagen kom från varsin förlust från den föregående matchen. Det blev hemmagänget med jublet tillsist. Sirius anförda av Klara Molin drog det längsta strået hemma. Matchen slutade 5-2 till Uppsalalaget.

{!B}

Höjdpunkter: Sirius vann på hemmaplan mot Malmö

Veckans utropstecken

  • Talangen Saga Thoren imponerar fortsatt i Karlstad. Har noterats för 6+1 poäng på fem matcher den här säsongen.
  • Thorengruppen fortsätter ösa in mål. Tvåsiffrigt antal mål mot Sirius samt Täby.
  • Rönnby lämnar helgen med två segrar. Jonna Sjöberg gjorde tre mål på två matcher.
  • Lund tog en fin derbyskalp mot Malmö. Alexandra Ålund noterades för två mål i den fajten.
  • Emelie Wibron gjorde fem mål den föregående veckan. Har nu gjort poäng i åtta raka matcher.

Resultat

Nacka - Täby 8-1
Mål, Nacka: Ida Hultman 2, Ronja Gustafsson 2, Matilda Wester 2, Cornelia Jansson, Emilia Kokkonen.
Mål, Täby: Lisa Carlsson.

Malmö - Lund 4-6
Mål, Malmö: Elin Rasmussen, Denisa Kotzurova, Sofia Enerstad.
Mål, Lund: Alexandra Ålund 2, Emelie Rosenqvist, Emma Heander, Denise Vidén, Isa Mattsson.

Thorengruppen - Sirius 11-3
Mål, Thorengruppen: Emelie Wibron 4, My Kippilä, Sofia Joelsson, Nellie Öhgren, Sandra Boric Svärd, Maja Viström, Agnes Plogner, Jonna Stenvall.
Mål, Sirius: Klara Molin, Matilda Nilsson, Maja Brodin.

Endre - Jönköping 5-4
Mål, Endre: Ellen Bäckstedt 2, Anna Jakobsson 2, Elin Roos.
Mål, Jönlöping: Emma Thorsson 2, Elin Rejgård, Kajsa Blom.

Karlstad - Rönnby 5-7
Mål, Karlstad: Saga Thoren 2, Alexandra Terner, Frida Swahn, Sara Dahlström.
Mål, Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Kajsa Johansson, Linnea Hammar, Mira Wickman, Elin Björkman, Wilma Johansson.

Lund - Endre 2-6
Mål, Lund: Anna Nilsson, Nellie Karlsson.
Mål, Endre: Isabelle Gerig 2, Ellen Bäckstedt, Elin Roos, Stina Ander, Anna Jakobsson.

Jönköping - Karlstad 4-9
Mål, Jönköping: Emma Thorsson 2, Elin Rejgård, Micaela Lundmark.
Mål, Karlstad: Linnea Juhlin 4, Alexandra Terner, Saga Thoren, Frida Swahn, Adina Alfredsson, Linnéa Wallgren.

Rönnby - Nacka 4-1
Mål, Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Linnéa Nilsson, Kajsa Johansson.
Mål, Nacka: Madeleine Sehlin.

Täby - Thorengruppen 4-10
Mål, Täby: Ranja Varli 3, Vilma De Gysser.
Mål, Thorengruppen: Oona Kauppi 3, Sofia Joelsson 3, Emelie Wibron, Maja Viström, Jonna Stenvall, Myra Aggestål.

Sirius - Malmö 5-2
Mål, Sirius: Klara Molin 2, Sara Attermo, Charlotte Bravo.
Mål, Malmö: Ellen Rasmussen, Maja Ekström.

Nästa match i SSL dam, spelas redan ikväll den 24 januari.

SSL.se Johannes Wahlberg