Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Ny bollfärg i SSL gör publikupplevelsen bättre

29 oktober 2021 11:00
Matchbollar

Från och med nu blir matchbollarna i SSL gula! Svenska Superligan och bollsponsorn Klubbhuset genomför förändringen för att göra upplevelsen för publiken ännu bättre!


Under en tid har ett arbete pågått från Svenska Superligan och bollsponsorn Klubbhuset. Tillsammans med bland andra SportExpressen har parterna arbetat för att höja publikupplevelsen i Svenska Superligan ytterligare en nivå.

– Det som sker i morgon lördag är att vi byter bollfärg under matcherna i SSL. Från och med nu används en skarpare gul färg på matchbollarna. Färgen gör att bollarna syns tydligare, både när du sitter eller står på läktarna i arenorna och när du följer matcherna i livesändningarna, förklarar Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren.

– Ändringen genomförs för att göra upplevelsen för vår publik ännu bättre. Innebandy är en väldigt snabb sport att följa som åskådare. Det är en häftig upplevelse och för att underlätta för alla som följer SSL byter vi alltså bollfärg. Med den gula bollen kommer den sportsliga upplevelsen med de tekniska finesserna att lyftas fram ännu mer och bli tydligare för publiken.

Ny gula bollar har levererats till SSL-klubbarna under veckan, för att spelarna skulle få chansen att träna med bollarna och vänja sig med dem i god tid innan dess att helgens matcher tar vid.

– Vi tror att den nya färgen kommer gynna vår sport då den syns bättre för spelarna men framför allt för publiken, både de som kollar hemma och de som är på plats på arenorna, instämmer Magnus Augustsson som är marknadsansvarig på Klubbhuset.

– En förhoppning är också att den nya färgen ska tilltala barn och ungdomar och att de ska vilja spela med samma boll som används i SSL.

Bollen går att köpa i Klubbhusets butiker och på klubbhuset.com!

Premiärhelgen för de gula matchbollarna inleds lördag 30 oktober kl 13:00, då två av de totalt 14 matcherna under helgen drar igång.