20 Apr 1 match
27 Apr 2 matcher

Nykomlingen sänkte mästarna

29 oktober 2017 19:05

Nykomlingen Jönköping stod för en rejäl skalp när man besegrade de regerande mästarna Falun med 8-5. Detta efter att man stått för en imponerande vändning i mittperioden.

Jönköping - Falun 8-5 (2-3, 4-2, 2-0)

Mål Jönköping: Tobias Zälle, Otto Weidman 2, Martin Glimberg, Jesper Ekström 2, Simon Karlsson, Emil Nilsen.

Mål Falun: Emil Johansson 2, Alexander Hallén, Simon Cederström 2,

Det var ett heltaggat Jönköping som kom ut till spel mot de regerande mästarna Falun under söndagskvällen. Publiken var med på tårna och det jublades rejält när Tobias Zälle hittade rätt fram till 1-0.

Falun bjöd dock upp det taggade hemmalaget och kunde också vända på matchen innan den första perioden var över. Falun fortsatte sedan att trumma på i inledningen av den andra perioden och gick då cokså ifrån till 2-5. Då var det inte många som spelade sina slantar på att Jönköping skulle vända till seger, men nykomlingarna visade upp en imponerande moral.

2-5 efter halva matchen hade vänts till ledning 6-5 för hemmalaget innan mittenakten var över. När sedan Emil Nilsen satte 7-5 en bit in i den tredje perioden kände hemmapubliken att det var något stort på gång.

Falun försökte krypa närmare men Jönsköping stretade emot för all kraft och lyckades också hålla undan till seger med 8-5 efter att Jesper Ekström satt spiken i kistan i slutsekunderna.