02 Apr 3 matcher

Simon Jirebeck hjälte för Örebro

29 oktober 2017 18:25
SSL Herr

Simon Jirebeck tog sitt Örebro på sina axlar och ledde laget till seger i bortamatchen mot Höllviken. 5-4 efter förlängning skrevs segersiffrorna till där Jirebeck gjorde tre mål i matchen och det matchavgörande målet.

Höllviken - Örebro 4-5 e. förl (1-1, 0-1, 3-2, 0-1)

Mål Höllviken: Jacob Gullberg, Pontus Karlson 2, Christoffer Andersson.

Mål Örebro: Simon Jirebeck 3, Emil Lundmark, Marcus Hjelm.

Publiken hann knappt sätta sig tillrätta innan gästande nykomlingslaget Örebro öppnade målskyttet när Simon Jirebeck hittade rätt efter 44 sekunders spel. Spelmässigt kom dock hemmalaget igen innan den första perioden var över. En jämn period som vittnade om att det skulle bli hård kamp om poängen denna eftermiddag.

Första periodens spel följde med in i resterande delar av matchen och lagen följdes åt målmässigt och turades om att ha ledningen. Både Pontus Karlson i Höllviken och Jirebeck i Örebro hade hittat rätt två gånger var när resultattavlan lyste 4-4 dryga fem minuter från slutet, och en spännande avslutning var att vänta.

Båda lagen hade lägen att avgöra under ordinarie tid, men matchen gick till förlängning och där klev Simon Jirebeck fram ännu en gång. Mannen som öppnade målskyttet stängde även matchen när han smällde in sitt tredje mål för kvällen fram till 4-5 och Örebro-seger.