27 Apr 2 matcher

Starkt Sirius vände och vann

29 oktober 2017 18:30
SSL Herr

Sirius stod för en stark bortamatch när man tog med sig två poäng från mötet med Helsingborg. Peter Berlin stod för två mål och avgörandet i förlängning när gästerna vann med 5-4.

Helsingborg - Sirius 4-5 e. förl (1-0, 1-4, 2-0, 0-1)

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm, Nico Salo 2, Jonathan Nilsson.

Mål Sirius: Johan Eriksson 2, Joakim Pettersson, Peter Berlin 2.

Det var tätt och jämnt när Helsingborg tog emot Sirius under söndagseftermiddagen. Hemmalaget öppnade målskyttet och ökade också på sin ledning till 2-0 i inledningen av den andra perioden. Men spelmässigt var Sirius länge och väl med i matchen och det skulle också betala av sig i den andra perioden.

Gästerna bjöd då på fyra snabba, snygga och raka mål vilket gjorde att matchen vändes från 2-0 till 2-4. Dramatiken var dock långt ifrån över och Nico Salo reducerade till 3-4 i inledningen av den tredje perioden när han hittade rätt med sitt andra mål för kvällen.

Det blev också dramatiskt och Sirius blev tydligt påverkade av att Helsingborg kom närmare. Hemmalaget pressade på och Sirius agerade stressigt och kunde heller inte freda sitt mål tiden ut utan Jonathan Nilsson kunde kvittera till 4-4 och ta matchen till förlängning.

Väl där var dock gästerna starkast och Peter Berlin klev fram och klippte in 4-5 och säkrade bonuspoängen till gästerna, som därmed fick med sig en välbehövlig seger från besöket i Skåne.