Söndag
03 Nov 7 matcher
Måndag
04 Nov 1 match
Fredag
08 Nov 2 matcher
Lördag
09 Nov 2 matcher
Söndag
10 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 7 matcher
Söndag
17 Nov 6 matcher
Måndag
18 Nov 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Sirius
SIR

Sirius satte stopp för Kalmarsunds slutspelshopp

9 mars 2019 18:20
SSL Herr

Det skiljde bara tre poäng mellan Sirius och Kalmarsund inför dagens möte och gästerna behövde tre poäng för att hålla slutspelsdrömmen vid liv. Men efter en riktig målfest kunde Sirius åka hem med tre nya poäng efter att ha besegrat Kalmarsund med 5-10.


Resultatet:

Kalmarsund - Sirius 5-10 (1-2, 3-3, 1-5)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Kevin Haglund, Anton Nilsson, William Larsson

Mål Sirius: Jakob Drews 4, Filip Björk, Johan Eriksson, Patrik Burman, Erik Storgårds, Filip Eriksson, Daniel Stenlund

Rubrikerna:

– Det var tre otroligt viktiga poäng på spel både för Sirius och Kalmarsund under lördagen. Hemmalaget behövde tre poäng för att säkra slutspel samtidigt som gästerna var i behov av de tre poängen för att hålla slutspelsdrömmen vid liv. Efter första perioden hade Jakob Drews sett till att gästerna var i förarsätet med 1-2 på tavlan.

– Kevin Haglund kvitterade för hemmalaget kort in i den andra perioden men därefter gick gästerna upp i en tremålsledning. Hemmalaget gav inte upp - på bara 20 sekunder i slutskedet av mittenakten reducerade både Anton Nilsson och Marcus Johansson. I den sista perioden hittade gästerna en extra växel och svarade för hela fem mål, samtidigt som Kalmarsund bara fick hål på Tobias Steineck en gång till. Sirius vann till slut med 5-10.

– Jakob Drews och Filip Eriksson fortsätter att leda Sirius till nya segrar. Drews svarade idag för fyra poäng i form av mål och Eriksson noterades för tre poäng. Drew har nu svarat för 64 poäng, 41 mål och 23 assist och Eriksson har även han gjort 64 poäng i form av 35 mål och 29 assist. Marcus Johansson och Tim Nyander var poängbäst i hemmalaget idag. Johansson med sina två mål och Nyander med två assistpoäng.

– Lördagens tre poäng gör att Sirius är sjua med 50 poäng. Samtidigt som hoppet om slutspel släcktes för Kalmarsund som just nu är tia med 44 inspelade poäng.