Lördag
16 Mar 7 matcher
Söndag
17 Mar 6 matcher
Måndag
18 Mar 1 match
Idag 4 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 9 matcher
Hemma
Örebro
ORE
Borta
Höllviken
HÖL

Radarparet släckte Örebros hopp - Höllviken kvar i SSL

3 mars 2019 19:10
SSL Herr

Pressen låg på Örebro att greppa halmstrået - då tog Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson Martell över showen i Idrottshuset. Höllvikens frontfigurer gjorde varsitt hattrick och bar Skånelaget till tre poäng som garanterar fortsatt spel i högstaligan.


Resultatet:

Örebro - Höllviken 5-8 (1-3, 2-0, 2-5)

Mål Örebro: Emil Ruud 2, Simon Jirebeck, Markus Lindgjerdet, Marcus Ekengren

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell 3, Johannes Wilhelmsson 3,

Rubrikerna:

– För tredje våren i följd har Höllviken löst ett nytt kontrakt i högstaligan. Inför bortamötet med Örebro skiljde tolv poäng mellan lagen, och även om målskillnaden vägde över klart till Skånelaget hade närkingarna fortfarande en teoretisk chans att hämta ikapp.

– Den chansen såg Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlson Martell till att slå i kras. Kaptenen Karlson Martell hade ställt in siktet ordentligt, smällde dit tre raka baljor och tog Höllviken upp till 0-3 på bara 16 minuter.

– Örebro lyckades ändå hämta ikapp till likaläge, mycket tack vare Emil Ruud. Forwarden slog till dubbelt om i mittenakten till 3-3.

– I den tredje perioden var det sedan dags för Wilhelmsson att visa vägen med sitt målskytte. Spelgeniet noterade precis som radarpartnern Karlson Martell ett hattrick och avgjorde matchen. Höllviken vann med 5-8, ett resultat som skickar Örebro mot nedflyttning.