Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
SIRIUS
SIR

Dramatisk avslutning i Småland - JIK tog full pott

22 februari 2019 21:15
SSL Herr

Det var svängigt, målrikt och spännande in i det sista. Streckmötet mellan Jönköping och Sirius på fredagsaftonen bjöd på en rafflande dramatik, där hemmalaget till slut kunde hålla undan och plocka tre viktiga poäng i sin jakt på en plats i det kommande slutspelet.


Resultatet:

Jönköping - Sirius 9-8 (2-2, 3-1, 4-5)

Mål Jönköping: Gustav Johansson 2, Joel Wadsten, Otto Weidman, Edvin Skogward, Filip Åkerblom, Simon Karlsson, Simon Hedin, Rickard Hessmer

Mål Sirius: Johan Eriksson 2, Joakim Olsson 2, Henrik Malmgren, Filip Eriksson, Johan Widh, Erik Storgårds

Rubrikerna:

– Med endast ett fåtal omgångar kvar tätnar dramatiken kring slutspelstrecket allt mer. När tian Jönköping och nian Sirius drabbade samman på fredagskvällen var det tunga poäng på spel - något som märktes tydligt. Den inledande perioden slutade oavgjort, innan Jönköping ryckte ifrån i mittenakten och gick upp till 5-3 inför den tredje - som skulle bjuda på dubbelt så många mål.

– Gästande Sirius kom nämligen tillbaka och efter kvarten spelad var ställningen lika på sex, innan smålänningarna återigen satte sig i förarsätet. Sirius kröp dock ständigt närmare, men hemmalaget kunde till slut hålla undan trots bortalagets reducering med dryga 45 sekunder kvar.

– Jönköping tog därmed tre blytunga poäng i sin jakt på en slutspelsplats. Smålandslaget har nu klivit upp som åtta i tabellen, med lika många poäng som nian Kalmarsund. Sirius är trots förlusten i allra högsta grad fortsatt inblandade i kampen, då Uppsalalaget huserar endast en poäng bakom.

– Trots nio mål för hemmalaget var det endast en tvåmålsskytt i JIK - Gustav Johansson. Övriga som noterades för två poäng var Joel Wadsten, Filip Åkerblom, Simon Karlsson och Anton Hedin.

– Hos gästande Sirius noterades lagkaptenen Johan Eriksson, Joakim Olsson och Erik Storgårds för tre poäng vardera.