Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher
Hemma
Lindås
LIND
Borta
Växjö
VÄX

Johansson och Ahlroth låg bakom Växjös seger

20 februari 2019 21:25
SSL Herr

Det var likaläge mellan Lindås och Växjö inför den sista perioden i Salming Arena. Då lade gästerna i en extra växel och spelade ut hemmalaget. Oliver Johansson och Karljohan Ahlroth svarade för fyra poäng vardera och Johanssons hattrick såg till att Växjö åkte hem med tre poäng.


Resultatet:

Lindås - Växjö 5-8 (1-2, 3-2, 1-4)

Mål Lindås: John Hellman 2, Patrik Malmström 2, Albin Jansson

Mål Växjö: Oliver Johansson 3, Karljohan Ahlroth 2, Manuel Maurer, André Andersson, Johan Roos

Rubrikerna:

– Växjö fick slita hårt för de tre poängen mot tabelljumbon Lindås under onsdagen. Gästerna vann den första perioden med 1-2, och vann skottstatistiken med dubbelt så många skott som hemmalaget. Det gjorde Växjö även i den andra perioden men hemmalaget tog till vara på de målchanser som de hade och vann mittenakten med 3-2 och det var likaläge inför den tredje perioden.

– Lindås tog sedan ledningen för första gången i matchen drygt fem minuter in i den tredje perioden när tvåmålsskytten Patrik Malmström hittade fram till John Hellman. Sedan drog hemmalaget på sig en utvisning när Sebastian Bodenmalm fick sätta sig två minuter för hårt slag. Då klev André Andersson fram för gästerna och mindre än två minuter senare utökade Växjö ledningen genom Karljohan Ahlroth. Gästerna kunde sedan åka hem med tre poäng efter att Oliver Johansson satt spiken i kistan med två sekunder kvar och fullbordade därmed sitt hattrick - 5-8 slutade matchen.

– Hemmalagets poängkung Patrik Malmström fixade fyra nya poäng in på kontot idag med sina två mål och två assist. John Hellman noterades idag för två nya fullträffar och har nu gjort fyra mål och tre assist. Oliver Johansson och Karljohan Ahlroth noterades för fyra poäng var idag - Johansson har nu gjort 21 poäng på 26 matcher samtidigt som Ahlroth noterats för 18 poäng på 25 matcher.

– Lindås är forsatt kvar på en fjortonde plats med åtta poäng. Växjö är kvar på en femteplats och har bara tre poäng upp till femma och fyran - Mullsjö och Dalen. De förstnämnda har dock en match mindre spelad.