Söndag
03 Nov 7 matcher
Måndag
04 Nov 1 match
Fredag
08 Nov 2 matcher
Lördag
09 Nov 2 matcher
Söndag
10 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 7 matcher
Söndag
17 Nov 6 matcher
Måndag
18 Nov 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Kalmarsund
KAL

Sen bortatrea för Kalmarsund - uddamålsvann i Mullsjö

22 januari 2019 21:45
SSL Herr

Det var svängigt, tätt och målrikt. Mötet mellan Mullsjö och Kalmarsund på tisdagskvällen såg ut att få sitt avgörande först efter ordinarie speltid, men med mindre än 20 sekunder fick gästerna fram ett avgörande. Simon Nilsson sköt tre blytunga poäng till Kalmarsund, som tog ett kliv upp på slutspelsplats i SSL-tabellen.


Resultatet:

Mullsjö - Kalmarsund 6-7 (1-1, 2-2, 3-4)

Mål Mullsjö: Gustav Svensson 2, Sebastian Palmqvist, Oskar Malmgren, Tim Braillard, Anton Vestlund

Mål Kalmarsund: Kevin Haglund 4, Simon Nilsson 2, Kim Nilsson

Rubrikerna:

– Det rafflande och jämna mötet mellan Mullsjö AIS och FBC Kalmarsund var dramatiskt ända in i det sista. Målskörden eskalerade för varje period och in till den tredje var det lika på tre innan gästerna drog ifrån och tog vad som blev matchens första och enda tvåmålsledning.

– Mullsjö kom dock tillbaka och det svängiga mötet såg ut att gå till en förlängning. Men med mindre än 20 sekunder kvar av ordinarie matchtid hängde Simon Nilsson in matchavgörande 6-7 för Kalmarsund, som kunde säkra en blytung bortatrea i Nyhemshallen.

– Nilsson fixade segern med sitt sena segermål, men gästernas frontfigur var helt klart Kevin Haglund. Den 20-årige forwarden mäktade med fyra baljor och har nu gjort 15 poäng på 17 matcher.

– Kalmarsund tog därmed ett kliv upp på slutspelsplats när laget passerade Pixbo, Sirius och Jönköping. Mullsjö, som hade chans att placera sig på samma poäng som tvåan Falun, förblir trea.