Lördag
07 Apr 3 matcher
Söndag
08 Apr 2 matcher
Måndag
09 Apr 1 match
Tisdag
10 Apr 2 matcher
Onsdag
11 Apr 2 matcher
Torsdag
12 Apr 1 match
Fredag
13 Apr 1 match
Lördag
14 Apr 1 match
Söndag
15 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 2 matcher
Onsdag
19 Sep 5 matcher
Torsdag
20 Sep 2 matcher
Lördag
22 Sep 3 matcher
Söndag
23 Sep 9 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Thorengruppen
TTG

Faluns seger mot tabelljumbon satt långt inne

10 januari 2018 20:50
SSL Herr

Det var länge jämnt när toppen tog emot botten i JALAS Arena. Det var Falun som tog ledningen, men efter två perioder hade Team Thorengruppen både reducerat och kvitterat. Emil Johansson såg sedan till att gästerna åkte hem med en poäng efter att ha kvitterat med 48 sekunder kvar av matchen.


Falun - Team Thorengruppen 5-4 e. förl. (2-1,0-2,2-1,1-0)

Mål Falun: Emil Johansson, Rasmus Enström, Alexander Hallén, Thomas Holmgren, Omar Aldeeb

Mål Team Thorengruppen: Tobias Bergfors, Simon Sundström, Peter Reinholdt, Emil Johansson

Falun tog ledningen med 1-0 genom Emil Johansson efter drygt åtta spelade minuter, men glädjen blev kortvarig för inte ens minuten senare hade gäster kvitterat genom Tobias Bergfors. Trots att gästerna bara hade ett fåtal skott på mål och var i stort sett utspelade i den första perioden stod det sedan 2-1 till Falun inför den andra perioden.

Bottenlaget spelade upp sig i mittenakten och nollade serieledarna. Först reducerade Simon Sundström efter bara drygt två minuter. Det var sedan jämnt mellan de båda lagen men det var gästerna som tog tillvara på sina chanser. Med bara två minuter kvar av den andra perioden såg Peter Reinholdt till att Team Thorengruppen tagit ledningen för första gången i matchen genom att göra 3-2.

Inledningen av den tredje perioden kantades av hårt spel vilket även resulterade i utvisningar åt båda håll. Men serieledarna kvitterade sedan när båda lagen var fullt manskap på banan. Och med drygt fyra minuter kvar av matchen tog Falun ledningen igen, denna gång på straff genom Thomas Holmgren. Men gästerna visade att man minsann skulle åka hem med minst en poäng och Emil Johansson tog sedan matchen till förlängning med 48 sekunder kvar på klockan. Där behövde Omar Aldeeb bara 34 sekunder att avgöra för hemmalaget. Falun hoppar därmed tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast medan gästernas förlustsvit fortsätter, men man åker ialla fall hem med en poäng mot serieledarna.