Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Linköping bryter med tränaren - lämnar direkt

30 oktober 2017 18:35
SSL Herr

SM-guld med IKSU i våras - nu lämnar Andreas Harnesk sitt nya uppdrag efter bara åtta matcher. Tränaren har tillsammans med Linköping valt att riva avtalet.


Efter att ha gått igenom en närmast perfekt säsong och vunnit SM-guld med IKSU sadlade Andreas Harnesk om. Tränaren gick från SSL Dam till SSL Herr och tog över ansvaret i Linköping, en klubb han redan nu lämnar. För åtta matcher in på den nya säsongen har Linköping Innebandy meddelat att samarbetet med Harnesk avslutats.

– Andreas är en ytterst kompetent tränare som har kommit in i föreningen på ett bra sätt där han utvecklat lag och individ på ett positivt sätt. Dessvärre har vi inte fått ut det vi vill av samarbetet och vi har inte utökat kapaciteten i den utsträckning vi önskat. Att vi nu väljer att gå skilda vägar är ett beslut vi tagit gemensamt med Andreas, förklarar Linköpings team manager Johan Fredriksson i ett pressmeddelande.

– Naturligtvis hade jag helst velat fortsätta arbetet då jag anser att det finns fantastiska människor i laget och föreningen. Samtidigt så känner jag att vi hamnat i en ohållbar situation, då vi inte har en samsyn i arbetet. Därför tycker jag det är bäst för båda parter att avbryta vårt samarbete, kommenterar Andreas Harnesk.

Linköping skriver att beslutet tagits i samförstånd mellan båda parter. Ersättare till Andreas Harnesk blir den tidigare A-lagstränaren Johan Astbrant, som fram tills nu agerat matchcoach under seriestarten. Astbrant uppges få tränaransvaret säsongen ut.