Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Thorengruppen är en seger från ny SM-final

16 april 2024 21:00
Slutspel

Thorengruppen vann tredje semifinalen mot Täby och skaffade därmed matchbollar. Samtidigt vann Växjö mot Storvreta och tvingade därmed fram en femte semifinalmatch.


Regerande mästarinnorna Thorengruppen är en seger från SM-finalen i Friends Arena.

Det efter att Umeå-laget följt upp säsongens första förlust i andra semifinalen genom att vinna den tredje semifinalen med klara 7-3.

Thorengruppen hade en 4-0-ledning innan Täby kunde reducera i slutet av den andra perioden, men några minuter in i tredje akten så utökade Oona Kauppi till 5-1 för hemmalaget. Täby lyckades reducera ett par gånger till, men kom inte närmare än 3-5, och istället kunde Thorengruppen punktera matchen med ett par mål i slutminuten.

Maja Viström och Emelie Wibron var poängbäst med ett mål och två assist vardera.

Den fjärde semifinalen spelas på fredag.

VÄXJÖ TVINGADE FRAM NY MATCH

Storvreta hade chansen att stänga semifinalserien mot Växjö under tisdagskvällen vid ledning med 3-0 i matcher, men så blev det inte. I stället kunde Växjö vinna med 6-2 och därmed tvinga fram en femte semifinal.

Smålänningarna fick en drömstart med en 3-0-ledning efter den första perioden, efter bland annat två mål av Marcus Ekengren, vilket grundlade segern. Storvreta reducerade till 1-3 och 2-4, men kom inte närmare än så.

Den femte semifinalen spelas i Uppsala på torsdag.

MER OM SLUTSPELET

På damsidan är det 1-1 i matcher mellan Pixbo och Rönnby och på herrsidan har Pixbo 3-1 i matcher, och alltså matchbollar, mot Falun. Där spelas nästa match i matchserierna i morgon onsdag, 16 april.

▪️ Komplett spelschema i slutspelet för SSL Dam

▪️ Komplett spelschema i slutspelet för SSL Herr