27 Apr 2 matcher

Pixbo har spelat till sig matchbollar

15 april 2024 20:50
Slutspel

Pixbo besegrade Falun på hemmaplan och laget är därmed bara en seger från SM-finalen i Friends Arena.

Pixbo har tagit ett stort steg mot spel i SM-finalen i Friends Arena.

Laget 5-3-vann den fjärde semifinalen mot Falun på hemmaplan, och gick därmed upp i 3-1 i matcher i matchserien vilket innebär matchbollar.

Pixbo spelade till sig en 3-0-ledning i den första perioden efter bland annat dubbla mål av Felix Lanver, men Falun lyckades komma ikapp, Malte Lundmark 1-3-reducerade i slutet av första akten och satte även 2-3 i mittperioden, innan Johan Samuelsson skickade in 3-3 mitt i den tredje perioden.

Pixbo fick dock sista ordet. Med knappa fyra minuter kvar gjorde Anton Fylke 4-3 och med en och en halv minut kvar säkrade Oskar Weissbach vinsten med en boll i tom bur.

Den femte semifinalen spelas i Falun på onsdag.

MER OM SLUTSPELET

Även Storvreta har matchbollar, leder med 3-0, i semifinalserien mot Växjö. Fjärde matchen spelas under tisdagen, 16 april.

På damsidan är det 1-1 i matcher mellan både Thorengruppen och Täby (tredje matchen spelas tisdagen 16 april) samt Pixbo och Rönnby (tredje matchen spelas onsdagen 17 april).