Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Klubbikonen följer med upp: "Ser fram emot utmaningen"

6 juli 2018 12:00
SSL Dam Silly

Örnsköldsvik är tillbaka i SSL - dit följer även en av lagets frontfigurer med. Elin Gustafsson har skrivit på för en ettårig förlängning.


I många år har Elin Gustafsson dragit på sig Örnsköldsvikströjan för match. Ursprungligen valde den rutinerade backen, född 1989, att avsluta den aktiva karriären inför föregående säsong. Men en återkomst till innebandyn gjorde att hon var med om att leda Örnsköldsvik genom Allsvenskan och kvalspel tillbaka till SSL. Dit följer nu 29-åringen med på ett nyskrivet kontrakt.

– ”G” är en spelare som höjer och ställer krav på sin omgivning. En jätteviktig förlängning för vårt unga lag att få med en spelare med rutin från spel i högsta serien, skriver klubben på sin hemsida.

Under den säsong som passerat fanns Elin Gustafsson med i 19 seriematcher och fem i kvalspelet. På dessa blev det totalt tio poäng, fördelat på sex mål och fyra assist. Backen har ett förflutet av spel i SSL med just Örnsköldsvik. När chansen nu kom att spela på högsta nivå igen tog Gustafsson den, det genom att signa en förlängning.

– Ifjol hade jag bestämt mig för att sluta, men blev tillfrågad om jag kunde vara med på en internmatch för att en back saknades. Efter den internmatchen kunde jag inte riktigt hålla mig borta längre, vilket jag tror var Tommys baktanke när han frågade om jag kunde vara med. I år var det lättare, jag bestämde mig egentligen direkt efter sista matchen att jag ville spela även denna säsong, berättar Elin Gustafsson som är laddad på återkomsten till högstaligan;

– Jag ser fram emot utmaningen. Utmaningen av att möta Sveriges bästa damspelare och utmaningen med att fortsätta utveckla och forma laget så vi tillsammans kan bli så bra som möjligt.