Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher

Telgekaptenen till Endre: "Rätt val för mig"

30 maj 2018 13:30
SSL Dam Silly

Terese Ahlqvist spelar vidare i SSL. Den tidigare lagkaptenen för Telge har skrivit på för Endre - där hon tar plats i laget på en ny position.


Den gångna säsongen var Terese Ahlqvist med om att ramla ur SSL, igen, med Telge. Nykomlingen från Södertälje slutade sist i tabellen och har en framtid att vänta i Allsvenskan. Det har däremot inte Ahlqvist, som istället är klar för Endre. 25-åringen har tecknat ett avtal som löper över två säsonger och lämnar det Telge som hon spelat för sedan 2012.

– Efter att ha representerat Telge SIBK i större delar av min innebandykarriär har jag bestämt mig för att utmana mig själv ytterligare. Även om det var ett tufft beslut att lämna en förening som betyder så mycket för mig så känns ett målmedvetet Endre IF som helt rätt val för mig, förklarar Terese Ahlqvist för Endres hemsida och fortsätter;

– Jag kommer att få möjlighet att leva det innebandyliv jag vill leva och engagemanget som finns i föreningen och runt omkring på ön är väldigt tilltalande.

Flyttas ner på backplats i nya rollen

Endre gör en fortsatt uttalad satsning mot SM-guld och pulsen runt gotlänningarnas nya lagbygge är hög. Värvningen av Terese Ahlqvist innebär att de gulsvarta snor åt sig en av förra säsongens lagkaptener i SSL. 25-årige Ahlqvist agerade då forward i Telge, men hos Endre är en annan roll planerad.

– Terese har varit en ledande spelare och burit kaptensbindeln i Telge och det känns givet att hon ska vara kvar i SSL. Tidigare har hon haft en roll högre upp i planen, men kommer som utgångspunkt att spela back hos oss, berättar Jonas Åström från Endres sportkommitté.

– Det ska bli spännande att se Terese på en ny position i en ny omgivning och följa hennes utveckling hos oss de kommande säsongerna.