TTG

Thorengruppen svenska mästare - igen!

23 april 2022 14:07
SSL-FINAL

För andra året i rad är Thorengruppen svenska mästare och för andra året i följd besegrade Umeå-laget Pixbo i SSL-finalen.

Två SSL-säsonger och två SM-guld.

Dessutom med samma segersiffror mot samma finalmotståndare.

Det är facit för Thorengruppen som vann SSL-finalen mot Pixbo med 5-4 inför 9 859 personer i Avicii Arena.

– Vi har slitit för det här en hel säsong. Jag är så lycklig men det är en sådan urladdning. Det var en intensiv final, säger Maja Viström som var en av SSL-finalens stora giganter.

Thorengruppen hade målmässigt grepp under hela matchen, men det blev nervigt på slutet.

Redan efter en dryg minut så skickade Maja Viström in 1-0 från kanten och efter fem minuter utökade Oona Kauppi till 2-0.

FINA KOMBINATIONER

Denisa Ratajova 1-2-reducerade för Pixbo efter en fin individuell prestation.

Fina kombinationer av Thorengruppen gav sedan både 3-1 och 4-1. I slutet av första perioden lirade Sofia Joelsson över till Emelie Wibron som direktsköt 3-1 och i upptakten av andra perioden levererade Maja Viström en delikat macka till Joelsson som från nära håll kunde vinkla in 4-1 i tomt nät.

Pixbo 2-4-reducerade via ett självmål. Emma Stenberg var nere i hörnet och lastade in en boll framför buren som tog på en Thorengruppen-sko och trillade in i eget mål.

I tredje perioden forcerade Maja Viström in 5-2 till Thorengruppen med ett riktigt viljemål.

– Det var ett viktigt mål, skönt att den gick in, säger Viström.

NERV PÅ SLUTET

Pixbo gav dock inte upp. Rikke Ingebrigtsli Hansen 3-5-reducerade mitt i slutperioden och med dryga minuten kvar skottade Denisa Ratajova in 4-5. I sekvensen efter fick Klara Loneberg ett kalasläge med öppet nät men sköt precis över ribban.

– Jag tycker att vi gör en bra match i två perioder med kontrollerat spel och en stabil ledning. I tredje perioden blir vi lite ängsliga. Jag är glad att vi stängde igen matchen men det blev onödigt spännande, säger Thorengruppen-tränaren Daniel Jernberg som berömmer laget:

– Vi har enormt många duktiga innebandyspelare och de njuter extra av stora matcher där flera av dem älskar att kliva fram.

Thorengruppen och Pixbo har mötts i fem tävlingsmatcher det senaste året. Thorengruppen har vunnit tre av fem bataljer och har vunnit alla de viktiga matcherna: SSL-finalen i fjol, Svenska Cupen-finalen i höstas samt SSL-finalen nu. Pixbos två segrar kom i SSL-grundserien.

Pixbo Wallenstam IBK - Team Thorengruppen 4-5 (1-3, 1-1, 1-1)

Mål Pixbo: Denisa Ratajova 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen, självmål

Mål Thorengruppen: Maja Viström 2, Oona Kauppi, Emelie Wibron, Sofia Joelsson