Kalmarsund
KAL

Kalmarsund tvingade fram ny match

13 april 2021 20:15

Kalmarsund uddamålsvann på bortaplan mot Falun och tvingade därmed fram en femte match i semifinalserien. Simon Nilsson blev stor hjälte med tre av målen.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

IBF Falun - FBC Kalmarsund 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Emil Johansson, Malte Lundmark

Mål Kalmarsund: Simon Nilsson 3, Gustav Wadell, Kevin Haglund

Rubrikerna

– Kalmarsund slog tillbaka Falun i den fjärde semifinalen och tvingade därmed fram en femte match i semifinalen. Falun leder med 3-1 i matcher och är en seger från SM-final.

– Det stod 2-2 i slutet av den andra perioden innan Kalmarsund gjorde ett ryck. Simon Nilsson satte 3-2 i slutet av mittakten och början av den tredje perioden kom också 4-2 genom Kevin Haglund. Mitt i slutperioden spädde Simon Nilsson på till 5-2. Falun kom inte närmare än två reduceringsbollar i slutminuterna, och Kalmarsund kunde därmed vinna med 5-4.

– Simon Nilsson sopade alltså in tre mål för Kalmarsund. Det var hans första mål i semifinalserien så snacka om att börja panga in mål vid rätt tillfälle.

– Kalmarsunds Kevin Haglund gjorde mål igen och har därmed nätat i åtta av nio slutspelsmatcher.

– Efter två mållösa matcher så hittade Faluns Alexander Galante Carlström målet igen och pytsade in två mål.