RÖN

Thorengruppen och Pixbo klara för semifinal!

29 mars 2021 22:20
SSL Dam

Thorengruppen och Pixbo vann mot Malmö respektive Rönnby under måndagskvällen och därmed är båda lagen klara för semifinal efter att ha vunnit med 3-0 i matcher.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - Malmö FBC 7-4 (1-0, 3-1, 3-3)

Mål Thorengruppen: Oona Kauppi 2, Nora Parkle 2, Amanda Delgado Johansson, Jonna Stenvall, Sofia Joelsson

Mål Malmö: Maja Mikaelsson, Tereza Urbankova, Rebecca Mårtensson, Andrea Gämperli

Rubrikerna

– Thorengruppen är klara för semifinal! Umeå-laget vann den tredje kvartsfinalen mot Malmö med 7-4 och vann därmed matchserien med 3-0 i matcher.

– Det var länge mållöst i den tredje kvarten men när det väl lossnade för Thorengruppen så lossnade det rejält. Amanda Delgado Johansson sköt 1-0 efter drygt sjutton minuter i den första perioden, och sedan spädde laget på med två snabba mål i inledningen av andra perioden. Thorengruppen hade 4-1 efter 40 minuter och direkt i den tredje perioden kom också 5-1.

– Oona Kauppi var poängbäst i Thorengruppen med två mål och en assist. Systrarna Kauppi har överlag gjort en kanonserie mot Malmö. Veera Kauppi noterade två assist idag och duon har gjort arton poäng tillsammans på tre matcher.

– Sofia Joelsson satte en boll idag och har gjort mål i alla tre kvartsfinalmatcherna.

– Säsongen är därmed över för Malmö.

– I semifinal ställs Thorengruppen mot det lägst rankade laget från grundserien.

Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova 3, Amanda Berggren, Emma Stenberg, Cajsa Elm, Caroline Adelöw

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg, Linnéa Nilsson

Rubrikerna

– Pixbo är klart för semfinal! Det efter att ha vunnit mot Rönnby med 7-2 vilket innebär 3-0 i matcher.

– Rönnby gjorde 1-0 i den tredje kvartsfinalen, men efter drygt halva matchen så hade Pixbo vänt till ett 3-1-övertag. Rönnby 2-3-reducerade i slutet av andra perioden, men kom inte närmare än så. Emma Stenberg sköt 4-2 för Pixbo med bara sjutton sekunder kvar av mittakten och sedan drog hemmalaget ifrån under den sista tredjedelen.

– Eliska Krupnova sköt ett hattrick för Pixbo, men även Casja Elm (ett mål, två assist) och Emma Stenberg (ett mål, två assist) gjorde tre poäng. Formstarka Elm, som nyligen förlängde med Pixbo, gjorde därmed poäng för sextonde matchen i rad.

– Emma Stenberg har gjort mål i alla kvartsfinalmatcherna och nätat i totalt fem raka matcher om vi räknar in grundserien.

– Pixbo har nio raka segrar om vi räknar in avslutningen på grundserien.

– Säsongen är därmed över för Rönnby.

– I semifinalen är Thorengruppen och Pixbo rankade som etta och tvåa i kraft av sina placeringar i grundserien. Thorengruppen möter det lägst rankade laget, medan Pixbo möter det näst lägst rankade laget.