Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Thorengruppen
TTG

Drömavslutning gav Thorengruppen första trepoängaren

22 januari 2021 22:22
SSL Herr

Pixbo inledde bäst och hade en tremålsledning efter en period. Tabelljumbon Thorengruppen gav sig dock aldrig och kunde via tre raka mål i matchens slutskede vända underläge till seger. Jonas Svahns mål till 9-8 med blott 40 sekunder kvar innebar lagets första trepoängare i SSL.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Pixbo Wallenstam IBK - Team Thorengruppen 8-9 (5-2, 1-3, 2-4)

Mål Pixbo: Andreas Stefansson 3, Martin Östholm 2, Felix Lanver, Marek Beneš, Linus Nestorsson

Mål Thorengruppen: Hampus Öhgren 2, Tobias Bergfors 2, Jim Johansson, Axel Hjälm 2, Måns Höglin, Jonas Svahn

Rubrikerna

– Matchen var minst sagt svängig och spännande. Thorengruppen inledde med att skaffa sig en tvåmålsledning. Därefter gjorde Pixbo fem raka mål och lagen var lika på 6-6 i början på tredje perioden. Pixbo ryckte till 8-6, men Thorengruppen kvitterade med 2:17 kvar och avgjorde med blott 40 sekunder kvar av matchen.

– Thorengruppens enormt viktiga två poäng mot Höllviken tidigare i veckan följdes därmed upp med tre mycket värdefulla poäng nu. Totalt står laget på åtta poäng och har bara två poäng upp till nytt kontrakt, med en match mindre spelad.

– Efter sex raka matcher med varannan förlust och varannan vinst (förlust senast) för Pixbo bröts den trenden i kväll.

– Pixbos anfallare Andreas Stefansson hade inför matchen gjort poäng i sex raka matcher (åtta mål, fyra assist). I den här matchen gjorde han ett hattrick med tre mål för Pixbos del, redan i den första perioden!

– Thorengruppens poängbäste spelare i denna match var Hampus Öhgren med två mål och tre assist. Därmed har han noterats för elva mål och lika många assist på 15 matcher.