Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Växjö
VÄX

Fyramålsskyttar ledde Dalen och Växjö till vinst

10 januari 2021 19:25
SSL Herr

Fyramålsskyttarna Fredrik Edholm och Tommy Bolin ledde Dalen och Växjö till segrar mot Mullsjö respektive Jönköping.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Mullsjö AIS - IBK Dalen 9-12 (6-3, 1-4, 2-5)

Mål Mullsjö: Jan Zaugg 4, Wille Knuthas, Joel Dagman, Pelle Tarenius, Gustav Johansson, Sebastian Palmqvist

Mål Dalen: Fredrik Edholm 4, Rasmus Andersson 2, Sebastian Degeryd 2, Anton Åkerlund, Johan Larsson, Emil Wiklund, Alexander Hedlund

Rubrikerna

– Dalen slog tillbaka Mullsjö med 12-9 i ett riktigt målkalas i Nyhemshallen. Mullsjö hade övertaget tidigt och ledde med 6-2 i slutet av den första perioden. Då vaknade Dalen och gjorde fem raka mål, och vände underläget till en 7-6-ledning. Med 30 sekunder kvar av mittperioden så kvitterade Mullsjö, så det var likaläge inför den sista akten. I sista perioden gjorde Gustav Johansson 8-7 för Mullsjö, men då svarade Dalen med fyra raka mål, och det 11-8-övertaget släppte gästerna sedan inte.

– Fredrik Edholm är tillbaka från Schweiz och gjorde säsongsdebut för Dalen. Och vilken debut det blev. 27-åringen pangade in fyra (!) mål och noterade en assist. Han skickade bland annat in viktiga 8-8, 10-8 och 11-8 i den sista perioden.

– Fredrik Edholm (fyra mål, en assist) och Rasmus Andersson (två mål, tre assist) var poängbäst i Dalen.

– Med knappt två minuter kvar att spela så noterade Kim Ganevik en assist, och han har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Dalen fortsätter att vara urstarka på bortaplan. Laget har vunnit sju av sju bortamatcher den här säsongen.

– Mullsjö, som spelade första matchen på nästan en månad, hade innan dagens förlust tre raka segrar.

– I och med dagens resultat så gick Dalen om Mullsjö i tabellen. Lagen är femma respektive sexa och båda står på 24 poäng, men Dalen har bättre målskillnad (+19 mot +17).

Jönköpings IK - Växjö Vipers 4-7 (1-1, 1-1, 2-5)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 2, Filip Åkerblom, Martin Glimberg

Mål Växjö: Tommy Bolin 4, Samuel Folkesson Algman 2, Philip Fox

Rubrikerna

– Växjö vann smålandsderbyt mot Jönköping med 7-4 efter en riktig målexplosion i den tredje perioden. Det stod 2-2 efter 40 minuter innan Rickard Hessmer sköt 3-2 för JIK i upptakten av slutperioden. Då kom Växjö igång, sköt fyra raka mål på fem minuter och tog ledningen med 6-3. Det övertaget släppte man sedan inte.

– Tommy Bolin sopade in hela fyra mål för Växjö, bland annat tre av de fyra snabba målen när gästerna vände på tillställningen i den sista perioden.

– Samuel Folkesson Algman har sannerligen kommit igång för Växjö. 20-åringen gjorde två mål på säsongens första åtta matcher, men har nu gjort sex mål på sex matcher.

– Växjö vann skotten med 33-17.

– Efter tre raka bortaförluster så fick Växjö således vinna en bortamatch igen. Laget avancerade till fjärdeplatsen i en haltande tabell.

– Jönköping hade innan dagens förlust tre raka vinster på hemmaplan. Laget ligger tia i tabellen.