Söndag
02 Okt 10 matcher
Måndag
03 Okt 1 match
Tisdag
04 Okt 4 matcher
Onsdag
05 Okt 6 matcher
Idag 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 7 matcher
Söndag
09 Okt 6 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Mullsjö
MUL

Weissbach avgjorde sent för Pixbo Wallenstam

13 januari 2021 21:30
SSL Herr

I en mycket jämn, underhållande och svängig match mellan Pixbo Wallenstam och Mullsjö var det till slut hemmalaget som segrade. Med drygt två minuter kvar av tredje perioden satte Oskar Weissbach 4-3 med sitt sjätte mål för säsongen och fixade tre poäng till Pixbo.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Pixbo Wallenstam IBK - Mullsjö AIS 4-3 (2-1, 1-2, 1-0)

Mål Pixbo: Marek Beneš 2, Felix Lanver, Oskar Weissbach

Mål Mullsjö: Jan Zaugg, Pelle Tarenius, Joel Ingesson

Rubrikerna

– Detta var lagens första inbördes möte den här säsongen. I sex matcher hade Pixbo varvat segrar med förluster. I och med segern bröts den trenden, på ett för Pixbo positivt sett.

– Matchen var jämn och spännande rakt igenom. Båda lagen hade ledningar, som kvitterades. Inför den tredje perioden var ställningen 3-3 och det stod sig in i slutskedet. Med drygt två minuter kvar satte Oskar Weissbach matchvinnande 4-3 med ett skott på halvdistans. Mullsjö jagade därefter kvittering i spel sex mot fem, men kom aldrig ikapp.

– Mullsjös Jan Zaugg gjorde ett mål i kväll, vilket innebär fem raka matcher med mål för hans del. Kim Ganevik hade på sitt håll inför matchen gjort poäng i samtliga tolv (!) matcher hittills den här säsongen, men poängsviten bröts då han inte noterades för poäng denna gång.

– Efter ett hattrick i förra matchen från Marek Beneš blev det i kväll två fullträffar från hans klubba. Han är nu noterad för tolv mål på tolv matcher.

– Inför matchen låg Pixbo nia i tabellen med 20 poäng och Mullsjö sexa med 24 poäng. I och med trepoängaren kliver Pixbo upp på sjunde plats, vilket innebär en slutspelsplats.