Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Helsingborg
FCH

Fyra heta matcher - och Dalen vann derbyt klart

22 november 2020 19:10
SSL Herr

Dalen tog en solid seger i det heta derbyt mot Thorengruppen - och i övrigt blev det vinster för Helsingborg, Linköping och Jönköping under söndagen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - IBK Dalen 3-10 (2-2, 0-5, 1-3)

Mål Thorengruppen: Tobias Bergfors, Daniel Hernandez, Michael Schiess

Mål Dalen: Christoffer Andersson 3, Sebastian Degeryd 2, Rasmus Andersson, Pär Forsman, Alexander Hedlund, Johan Larsson, Anton Åkerlund

Rubrikerna

– Säsongens första derby i Umeå, och då tog Dalen en klar seger i rivalmötet mot Thorengruppen. Slutresultatet skrevs till 10-3. Matchen avgjordes i mittperioden. Det stod 2-2 efter 20 spelade minuter, sedan gick Dalen ut och sköt fem obesvarade mål i mittakten, och det 7-2-övertaget släppte man sedan aldrig ifrån sig.

– Christoffer Andersson sopade in ett hattrick för Dalen och forwarden är i kanonform. 24-åringen har gjort fjorton (!) poäng på de fyra senaste matcherna (sex mål och åtta assist). Han har dessutom gjort poäng i alla matcher i höst.

– Anton Åkerlund gjorde mål för sjunde matchen i följd.

– Dalens fina bortafacit håller därmed i sig. Umeå-laget har vunnit fem av fem bortamatcher i höst, där man tagit fjorton av femton möjliga poäng. Laget är ny serietrea.

– Nykomlingen Thorengruppen fortsätter att gå tungt. Laget har inlett säsongen med nio raka förluster och två inspelade poäng. Det innebär en sistaplats i tabellen just nu.

Fagerhult Habo IB - Linköping Innebandy 10-11 STR (5-6, 0-3, 5-1, 0-1)

Mål Fagerhult: Tim Andersson Carlsson 3, Oscar Liljegrahn 3, Simon Hedin 2, Tobias Zälle, självmål

Mål Linköping: Matej Jendrisak 3, Oskar Hovlund 2, Olle Abrahamsson, Nicola Bischofberger, Jesper Alm, Simon Palmén, Oskar Hagberg, Oskar Seth

Rubrikerna

– Det blev ett riktigt målkalas mellan Fagerhult och Linköping, där gästerna till slut kunde vinna med 11-10 efter straffar. Linköping såg annars ut att vara på väg mot en trea i kraft av en 9-5-ledning i mittperioden, men Fagerhult svarade för en mäktig upphämtning i tredje akten. Efter drygt tretton minuter av den tredje perioden stod det 9-9. Linköping svarade med att göra 10-9 med fyra minuter kvar, men minuten senare så sköt tremålsskytten Oscar Liljegrahn 10-10. Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar, och där avgjorde Matej Jendrisak för Linköping.

– Matchvinnaren Matej Jendrisak var poängbäst i Linköping med tre mål och en assist. Efter att ha gjort mål i alla matcher fram till senast mot Kalmarsund så hittade tjecken således målspåret igen.

– Fagerhults Simon Hedin slog till med hela två mål och fyra assist, och gjorde alltså sex poäng.

– Fagerhult innebär målgaranti. I åtta av nio matcher i höst har det gjorts minst femton mål när laget varit inblandat.

– Linköping är starka på övertid och straffar. Det här var tredje kryssmatchen i höst och varje gång så har laget plockat extrapoängen. Laget är sexa i tabellen.

– Efter fyra raka nollpoängare så tog Fagerhult en pinne igen. Det här var lagets tredje övertidsmatch i höst, de två tidigare gångerna har man tagit extrapinnen, men så blev det alltså inte idag.

Pixbo Wallenstam IBK - FC Helsingborg 6-7 (3-2, 3-3, 0-2)

Mål Pixbo: Martin Östholm 2, Felix Lanver, William Lindh, Anton Eriksson, Andreas Stefansson

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 3, Mattias Andersson, Fredrik Azelius, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson

Rubrikerna

– Helsingborg slog tillbaka Pixbo med 7-6 på bortaplan, men det krävdes en rejäl vändning för att ro segern i hamn. Pixbo ledde med 5-2 efter halva matchen och hade också 6-3 i slutet av den andra perioden, men sedan kom FCH igång på allvar. Två reduceringsbollar rann in under de sista minuterna av andra perioden, och sedan satte Jonathan Nilsson 6-6 i upptakten av den tredje perioden innan Max Wahlgren avgjorde med sitt 7-6-mål med tre och en halv minut kvar.

– Max Wahlgren var en av de stora härförarna för Helsingborg. Skarpskytten gjorde tre mål och en assist, inklusive det avgörandet målet i slutskedet.

– Linus Norgren, ett mål, och Linus Malmström, tre assist, gjorde poäng igen och duon har gjort poäng i alla matcher den här säsongen. Jonathan Nilsson gjorde dessutom mål för sjunde matchen i följd.

– Helsingborg vann skotten med 39-26.

– Helsingborg inledde säsongen med tre raka trepoängare, men har sedan spelat fem raka matcher där det bara blivit en vinst (efter övertid...). Segern mot Pixbo var således ett välkommet trendbrott för skåningarna. Laget är sjua i tabellen.

– Pixbo åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit tre raka matcher innan dess. Laget parkerar på femteplatsen i sammandraget.

Jönköpings IK - Sirius Innebandy 7-4 (3-2, 3-1, 1-1)

Mål Jönköping: Lucas Bernhardsson 2, Hannes Nyström, Martin Glimberg, William Nilsson, Rickard Hessmer, Joel Wadsten

Mål Sirius: Joakim Alvinder 2, Emil Thorwid, Isak Forsberg

Rubrikerna

– Jönköping slog tillbaka Sirius med 7-4. Det stod 2-2 i slutet av den första perioden, sedan gasade JIK. Lucas Bernhardsson sköt 3-2 med en sekund kvar av inledningsakten, och i den andra perioden spädde hemmalaget på till 6-2 innan Sirius lyckades reducera. Joel Wadstens 7-3-kasse blott 39 sekunder in i slutperioden stängde tillställningen.

– Lucas Bernhardsson hade gjort ett mål på åtta matcher fram till idag. Nu ökade han på målskörden rejält genom att bli tvåmålsskytt.

– Jönköping vann skotten med 26-17.

– Sirius Isak Forsberg har spelat tre SSL-matcher - och gjort mål i alla. Hyfsad start på SSL-karriären för 17-åringen, med andra ord.

– Jönköping vann igen efter två raka förluster och smålänningarna plockade tredje vinsten på nio spelade matcher.

– Sirius har det fortsatt tungt. Uppsala-laget har bara vunnit två av nio matcher under säsongen. Laget är elva i tabellen, fyra pinnar efter tian Jönköping.