Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Dalen
DAL

Tre matcher och tre bortavinster

14 november 2020 18:20
SSL Herr

Det blev idel bortavinster när tre matcher avgjordes i SSL Herr under lördagen. Storvreta, Dalen och Helsingborg vann mot Höllviken, Falun respektive Thorengruppen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - FC Helsingborg 5-6 STR (3-1, 1-2, 1-2, 0-1)

Mål Thorengruppen: Michael Schiess, Måns Höglund, Adam Lidgren, Hampus Öhgren, Tobias Bergfors

Mål Helsingborg: Linus Malmström 2, Linus Nordgren 2, Patrik Nordgren, Jonathan Nilsson

Rubrikerna

– Helsingborg slog tillbaka Thorengruppen med 6-5 efter straffar på bortaplan. Thorengruppen hade både 3-1 och 4-2 i matchen, men FCH kom tillbaka och vände på tillställningen och hade en 5-4-ledning i den tredje perioden. Thorengruppen 5-5-kvitterade mitt i den sista akten, och fler mål blev det inte inom ordinarie tid. Efter en mållös övertid så fick matchen avgöras på straffar, där Linus Malmström sköt hem extrapinnen till Helsingborg.

– Linus Nordgren och Linus Malmström gjorde båda poäng igen för FCH, och duon har därmed gjort poäng i alla matcher i höst.

– Helsingborgs Jonathan Nilsson gjorde mål för femte matchen i rad.

– Efter tre raka förluster så fick Helsingborg till ett trendbrott i och med att det blev seger.

– Thorengruppen har inlett säsongen med sju raka förluster där nykomlingen spelat in blott två poäng (en övertidsförlust och så strafförlusten idag).

IBF Falun - IBK Dalen 4-5 (3-0, 0-3, 1-2)

Mål Falun: Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Emil Johansson

Mål Dalen: Anton Åkerlund, Rasmus Andersson, Alexander Hedlund, Niclas Brohlin-Ljung, Christoffer Andersson

Rubrikerna

– Det blev en svängig match mellan Falun och Dalen. Lagen vann varsin period med 3-0 och det var således 3-3-läge inför den sista perioden. I den sista akten följdes lagen åt till 4-4, vilket också var ställningen när det återstod två och en halv minut av matchen. Då klev Christoffer Andersson fram och sköt segern till Dalen med sitt 5-4-mål.

– Segerskytten Christoffer Andersson var vassast i Dalen. Han svarade för ett mål och tre assist, och har gjort mål i fyra raka matcher och poäng i höstens alla matcher.

– Anton Åkerlund är i fin målform. Dalen-forwarden gjorde mål för femte matchen i följd.

– Dalen fortsätter därmed att vinna borta och förlora hemma den här säsongen. Det har blivit tre hemmaförluster och fyra bortavinster. Dalen är sexa i tabellen.

– Falun vann säsongens fyra första matcher, men har nu åkt på två raka nederlag (föll mot Storvreta senast). Falun är åtta i tabellen.

Höllvikens IBF - Storvreta IBK 7-10 (2-6, 2-2, 3-2)

Mål Höllviken: Jacob Sagmeister 2, Wiggo Hanson, Daniel Persson, Ted Nivestam, Linus Bergström, Mathias Toftegaard Glass

Mål Storvreta: Filip Eriksson 3, Hampus Ahren 2, Albin Sjögren 2, Tobias Gustafsson, Liam Åström, Jimmie Pettersson

Rubrikerna

– Storvreta slog tillbaka Höllviken med 10-7 på bortaplan och satte tonen redan i den första perioden. Uppsala-laget gick upp i en 4-0-ledning och hade ett 6-2-övertag efter den första akten. Höllviken gav dock inte upp och var så nära som 7-8 i den tredje perioden. I slutminuten så kunde Storvreta dock göra både 9-7 och 10-7.

– Hampus Ahren var poängbäst i Storvreta med två mål och tre assist. Det var också han som satte den viktiga 9-7-bollen sent i den tredje perioden.

– Storvretas Albin Sjögren gjorde mål för sjätte matchen i rad.

– Storvreta vann skotten med 40-22.

– Storvreta har vunnit sex av sju matcher under säsongen, och har tagit 19 av 21 möjliga poäng så här långt. Laget klev upp i topp i en haltande tabell och är två pinnar före Kalmarsund som spelat en match mindre.

– Det är tungt för Höllviken som efter sju matcher alltjämt inte vunnit någon match och som inte tagit några poäng.