Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Fagerhult
FHIB

Full omgång spelad - och Kalmarsund upp i topp

1 november 2020 20:15
SSL Herr

Det spelades full omgång i SSL Herr under söndagen. Kalmarsund klev upp i serieledning efter vinst mot Helsingborg och i övrigt så blev det segrar för Falun, Pixbo, Mullsjö, Dalen, Växjö och Linköping.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FC Helsingborg - FBC Kalmarsund 7-8 (0-3, 6-3, 1-2)

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson 3, Linus Malmström 2, Linus Nordgren, Pontus Sölve

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Kevin Haglund 2, Kevin Björkström, Kim Nilsson, Simon Nilsson, självmål

Rubrikerna

– Kalmarsund slog tillbaka Helsingborg med 8-7 i en målrik och rafflande match. Kalmarsund sköt tre snabba mål i första perioden och gick till pausvila i en 3-0-ledning, men Helsingborg lyckades komma ikapp och kvittera efter drygt sex minuter av mittperioden. Lagen följdes sedan åt till 6-6 innan Jonathan Nilsson gjorde 7-6 för Helsingborg i upptakten av sista perioden. Det räckte dock inte för skåningarna, för Simon Nilsson kvitterade till 7-7 och i slutet, med bara två minuter kvar, så avgjorde Marcus Johansson för Kalmarsund fram till 8-7.

– Både Marcus Johansson och Kim Nilsson fortsätter att mata in mål. Båda har gjort mål i samtliga fem omgångar i höst.

– Linus Malmström var poängbäst i Helsingborg med två mål och två assist.

– Kalmarsund vann skotten med 41-17.

– Kalmarsund är alltjämt obesegrade i årets SSL och i och med dagens seger, den femte raka, så toppar smålänningarna nu tabellen. Helsingborg inledde hösten med tre raka segrar, men har sedan åkt på två raka förluster (båda med uddamålet).

Linköping Innebandy - Storvreta IBK 6-5 OT (0-2, 3-2, 2-1, 1-0)

Mål Linköping: Dany Känzig 2, Matej Jendrisak, Martin Karlsson, Jesper Alm, Oskar Seth

Mål Storvreta: Henrik Stenberg, Robin Nilsberth, Victor Andersson, Filip Eriksson, Albin Sjögren

Rubrikerna

– Linköping slog tillbaka Storvreta med 6-5 efter övertid, men östgötarna var illa ute i matchen. Storvreta ledde med både 2-0 och 5-3, men Linköping lyckades bita tillbaka. Det var bara tre minuter kvar att spela när Oskar Seth kvitterade till 5-5. Övertiden var sedan bara 41 sekunder gammal när tvåmålsskytten Dany Känzig avgjorde för hemmalaget.

– Segerskytten Dany Känzig blev tvåmålsskytt för andra matchen i följd.

– Matej Jendrisak sköt ett mål för Linköping och han har därmed gjort mål i alla fem omgångarna i höst. Martin Karlsson blev mållös i premiären, men har sedan gjort mål i fyra raka kamper.

– Det var en skottsnål match: 19-18.

– Efter att ha förlorat premiären mot Mullsjö så har Linköping kommit igång på allvar och har vunnit fyra raka matcher. Storvreta var obesegrade och hade fyra raka vinster innan dagens förlust, och nederlaget innebar också att Uppsala-laget tappade serieledningen i tabellen till Kalmarsund.

Växjö Vipers - Fagerhult Habo IB 8-7 (5-3, 1-4, 2-0)

Mål Växjö: Markus Jonsson 2, Patrik Gustavsson 2, Lucas Rigogiannis, Karljohan Ahlroth, Linus Pettersson, Ludwig Persson

Mål Fagerhult: Tobias Zälle 2, Tim Andersson Carlsson 2, Hampus Bromander 2, Jesper Ekström

Rubrikerna

– Växjö slog tillbaka Fagerhult med 8-7 i en målrik och svängig match. Växjö såg ut att segla iväg via tre raka mål och en 6-3-ledning en bit in i andra perioden, men Fagerhult kom ikapp och förbi. Hampus Bromande sköt in 7-6 för gästerna bara sju sekunder från andra periodsignalen. Växjö bet dock tillbaka i slutperioden. Ludwig Persson kvitterade till 7-7 och Patrik Gustavsson avgjorde fram till 8-7.

– Ludwig Persson (ett mål, två assist), Patrik Gustavsson (två mål, en assist) och Markus Jonsson (två mål, en assist) levererade alla tre poäng för Växjö. Persson gjorde dessutom mål för fjärde matchen i följd.

– Tobias Zälle gjorde två mål för Fagerhult, och han har därmed gjort mål i samtliga omgångar i år. Jesper Ekström gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Växjö plockade säsongens andra seger.

– Fagerhult spelade sin tredje raka uddamålsmatch. Efter två övertidssegrar mot Thorengruppen och Helsingborg så blev det dock förlust den här gången.

Sirius Innebandy - Pixbo Wallenstam IBK 3-10 (0-4, 1-2, 2-4)

Mål Sirius: Billy Nilsson, Sebastian Jonsson-Linderdahl, Filip Gillberg

Mål Pixbo: Andreas Stefansson 3, Martin Östholm 2, Oskar Weissbach, Marek Benes, Marcus Peil, Felix Lanver, Gustav Fritzell

Rubrikerna

– Pixbo tog en solid bortaseger mot Sirius och segersiffrorna skrevs till 10-3. Pixbo rivstartade och hade en 4-0-ledning efter den första perioden, och Sirius hittade in i målprotokollet först i slutet av den andra perioden när Billy Nilsson 1-5-reducerade. Hemmalaget var så nära som 3-6 i slutperioden, men i slutet så kunde Pixbo dra ifrån.

– Andreas Stefansson matade in tre mål för Pixbo och han gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad (har gjort nio mål på de matcherna).

– Martin Östholm var poängbäst i Pixbo med två mål och två assist. Gustav Fritzell noterade ett mål och två assist, och har gjort poäng i samtliga fem omgångar.

– Pixbo vann skotten med hela 42-19.

– Pixbo fick därmed bli ett vinnande lag igen efter att ha förlorat två raka matcher. Sirius fortsätter att ha det tungt, laget har bara vunnit en av de fem inledande matcherna.

Team Thorengruppen - Mullsjö AIS 8-12 (1-2, 2-7, 5-3)

Mål Thorengruppen: Marcus Berglund 2, Axel Hjälm 2, Matteus Gavatin 2, Hampus Öhgren, Tobias Bergfors

Mål Mullsjö: Pelle Tarenius 3, Jan Zaugg 2, Joel Dagman, Kasper Hedlund, Wille Knuthas, Joel Ingesson, Jesper Sankell, Simon Karlsson, Kim Ganevik

Rubrikerna

– Mullsjö vann en målrik bortamatch mot Thorengruppen med 12-8. Segern grundlades i mittperioden. Det stod 2-2, sedan sköt Mullsjö sju (!) raka mål i mittakten och tog ledningen med 9-2. Thorengruppen dunkade in fyra raka reduceringsmål i slutet av andra och början av tredje perioden, men kom inte närmare än 6-9 - för sedan drog Mullsjö ifrån igen.

– Simon Karlsson var poängbäst i Mullsjö med ett mål och tre assist.

– Kim Ganevik gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Efter två raka nederlag så fick Mullsjö därmed bli ett vinnande lag igen. Västgötarna parkerar som åtta i tabellen, men har då bara spelat fyra matcher till skillnad från majoriteten av lagen som spelat fem kamper.

– Thorengruppen, där Marcus Berglund gjorde poäng för femte matchen i rad, har förlorat samtliga matcher under säsongsinledningen och spelat in blott en av femton möjliga poäng.

Jönköpings IK - IBK Dalen 2-8 (1-3, 1-2, 0-3)

Mål Jönköping: Martin Glimberg, Otto Weidman

Mål Dalen: Wilhelm Vihtari Hansson 3, Ludwig Svensson, Christoffer Andersson, Anton Åkerlund, Mattias Ljunggren, Linus Holmgren

Rubrikerna

– Dalen tog en klar seger på bortaplan mot Jönköping och segersiffrorna skrevs till 8-2. JIK sköt 1-0, men Dalen vände på matchen innan den första perioden var över och gick till pausvila i 3-1-ledning. Det övertaget späddes sedan på i andra och tredje perioden.

– Efter att ha gjort fyra poäng på de inledande matcherna så blev det proppen ur för Wilhelm Vihtari Hansson som noterade tre mål och en assist mot JIK - vilket alltså innebar en fördubbling av poängskörden.

– Dalen fortsätter att vara starka på bortaplan och har vunnit samtliga tre bortamatcher i höst. Laget är åtta i tabellen.

– Jönköping åkte på fjärde raka förlusten och är elva i sammandraget.

IBF Falun - Höllvikens IBF 8-3 (1-2, 3-0, 4-1)

Mål Falun: Emil Johansson 2, Alexander Galante Carlström 2, Omar Aldeeb, Malte Lundmark, Casper Backby, Victor Wettergren

Mål Höllviken: Jonas Kreysa, Ted Nivestam, Linus Bergström

Rubrikerna

– Falun tog en solid 8-3-vinst hemma mot Höllviken. Det var dock gästerna som började bäst och hade en 2-0-ledning i slutet av den första perioden. Sju (!) raka mål av Falun i första, andra och tredje perioden vände dock på tillställningen.

– Alexander Galante Carlström var den stora poängmakaren i Falun. Han svarade för två mål och tre assist och har därmed gjort tretton poäng på de tre senaste matcherna.

– Omar Aldeeb, Malte Lundmark och Emil Johansson gjorde alla mål för fjärde matchen i följd. Det gjorde även Höllvikens Ted Nivestam.

– Falun har inlett säsongen med fyra raka segrar och är trea i en haltande tabell.

– Höllviken har inlett säsongen med fem raka förluster och noll inspelade poäng, vilket innebär en jumboplats i tabellen.