Hemma
Sirius
SIR
Borta
Fagerhult
FHIB

Fyra heta kamper - och ny målshow av 19-åringen

13 december 2020 19:10
SSL Herr

Tim Andersson Carlsson fortsätter att ösa in mål under sin SSL-debutsäsong och 19-åringen blev matchvinnare när Fagerhult vann mot Sirius. Övriga vinnare under söndagen blev Linköping, Växjö och Mullsjö.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Sirius Innebandy - Fagerhult Habo IB 8-9 OT (5-4, 1-2, 2-2, 0-1)

Mål Sirius: Kevin Söderling 3, Christian Sandsund 2, Kasper Broby, Anton Loklint, Isak Palmén

Mål Fagerhult: Tim Andersson Carlsson 4, Oscar Liljegrahn 3, Jesper Ekström, William Snäll

Rubrikerna

– Fagerhult tog en tung bortaseger genom att 9-8-vinna mot Sirius efter övertid. I en svängig match var Fagerhult på väg mot en trea när man hade en 8-6-ledning med tio minuter kvar, men Sirius lyckades kvittera och ta matchen till övertid. Där kunde dock Fagerhult få sista ordet när Tim Andersson Carlsson avgjorde.

– Tim Andersson Carlsson fortsätter att vräka in mål under sin debutsäsong i SSL. 19-åringen gjorde fyra mål och en assist mot Sirius, och på de fyra senaste matcherna har han nu gjort tre, tre, två och fyra mål. Totalt har det blivit 22 mål och 27 poäng på elva spelade matcher.

– Efter noll mål på åtta matcher så har Oscar Liljegrahn nu gjort två hattrick på tre matcher.

– Fagerhult vann skotten med 43-28.

– Fagerhult tog säsongens tredje seger och samtliga vinster har kommit efter övertid. Nykomlingen väntar således på första trepoängaren.

– Sirius åkte på tredje raka förlusten.

– Fagerhult och Sirius är elva respektive tolva i tabellen och båda har sju inspelade poäng. Två poäng skiljer ner till Höllviken närmast under nedflyttningsstrecket.

Linköping IBK - Pixbo Wallenstam IBK 6-2 (1-1, 1-0, 4-1)

Mål Linköping: Martin Karlsson 3, Dany Känzig 2, Olle Abrahamsson

Mål Pixbo: Oskar Weissbach, Andreas Stefansson

Rubrikerna

– Linköping slog tillbaka Pixbo med 6-2 och det var länge en tät tillställning. Linköping ledde länge med 2-1 innan Martin Karlsson fick in 3-1 med tio minuter kvar. Pixbo reducerade kort efteråt, men i slutet så kunde Linköping mata in ytterligare tre mål.

– Rutinerade Martin Karlsson hade stor del i vinsten med ett hattrick. Det var första gången i år som 31-åringen gjorde mer än ett mål i en match.

– Linköping vann skotten med 31-24.

– Linköping har tre vinster på de fyra senaste matcherna. Pixbo har motsatt formkurva med en seger på de fyra senaste kamperna. Lagen stod på samma poäng inför matchen, men nu är Linköping tre pinnar före. Lagen är femma respektive sjua i sammandraget.

Växjö Vipers - Jönköpings IK 8-3 (2-0, 3-1, 3-2)

Mål Växjö: Manuel Maurer 2, Karljohan Ahlroth 2, Kevin Rigogiannis, Tommy Bolin, Samuel Folkesson Algman, Ludwig Persson

Mål Jönköping: Hannes Nyström, Martin Glimberg, Rickard Hessmer

Rubrikerna

– Växjö tog en solid 8-3-seger i smålandsderbyt mot Jönköping. Växjö gled ifrån till en 5-0-ledning i den andra perioden, och JIK orkade aldrig hämta ikapp det underläget.

– Schweiz-lånet Manuel Maurer var poängbäst i Växjö med två mål och tre assist. 27-åringen har gjort åtta poäng på tre matcher.

– Växjös Ludwig Persson har gjort mål i samtliga sex hemmamatcher den här säsongen.

– Växjö vann skotten med 27-13.

– Växjö studsade därmed upp på segerspåret igen efter förlusten mot Linköping senast, och laget har fem segrar på de sex senaste matcherna. Smålänningarna är sexa i tabellen.

– JIK hade innan förlusten två raka segrar. Laget parkerar som tia i tabellen.

IBK Dalen - Mullsjö AIS 4-5 (3-4, 1-1, 0-0)

Mål Dalen: Emil Wiklund 2, Alexander Hedlund, Rasmus Andersson

Mål Mullsjö: Pelle Tarenius, Kasper Hedlund, Kim Ganevik, Wille Knuthas, Jan Zaugg

Rubrikerna

– Mullsjö slog tillbaka Dalen med 5-4 på bortaplan. Västgötarnas seger grundlades tack vare fyra raka mål i slutet av första perioden och början av andra perioden som vände 3-1-underläge till 5-3-överläge. Dalen reducerade till 4-5 i slutet av den andra perioden, men fler mål blev det inte.

– Kim Ganevik sköt ett mål för Mullsjö och han har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcherna den här säsongen.

– Formstarka Mullsjö har vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

– Dalen, där både Alexander Hedlund och Rasmus Andersson gjorde mål för femte matchen i rad, har bara vunnit en av fem hemmamatcher den här säsongen.

– Båda lagen stod på 19 poäng inför omgången, men nu är Mullsjö alltså tre pinnar före. Lagen är trea respektive fyra i tabellen.