Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Malmö
MAL

Malmö vann – efter sju raka mål

27 januari 2021 21:11
SSL Dam

Jönköping jagade trendbrott och fick en drömstart mot Malmö. Smålänningarna gick upp till 2-0, men sedan var det gästerna för hela slanten. Malmö gjorde sju raka mål och vann därmed med 7-2.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Jönköpings IK - Malmö FBC 2-7 (2-1, 0-2, 0-4)

Mål Jönköping: Emmy Rommedahl, Ellen Svensson.

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Rebecca Mårtensson, Tereza Urbánková, Andrea Gämperli, Madeleine Karlsson, Andrea Gämperli.

Rubrikerna

– Inför matchen återfanns både Jönköping och Malmö i ett "ingenmansland" mellan de två strecken i tabellen. JIK med 12 poäng på en tolfteplats och Malmö med 18 poäng på en niondeplats.

– Jönköping kom till spel med fem raka förluster, med blott en poäng. Malmö kom till spel med en betydligt bättre form, där en tuff period vänts till tre vinster på de fyra senaste matcherna, och den enda förlusten kom efter straffar.

– Jönköping fick en pangstart i jakten på ett trendbrott. Hemmalaget gjorde 2-0 efter 18.37. Malmös reducering kom dock endast tolv sekunder senare, och därefter tog skåningarna över fullständigt. Malmö gjorde ytterligare sex raka mål och tof tredje raka bortavinsten.

– Emmy Rommedahl i Jönköping hade gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna. Efter dagens insats med ett mål från hennes klubba är hon noterad för elva mål och fyra assist på 16 matcher.

– Malmös lagkapten Ellen Rasmussen har noterats för poäng i 14 av 17 matcher denna säsong. Kvällens match var inget undantag och via två mål och en assist har hon nu gjort totalt 15 mål och 14 assist i SSL Dam.